Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Druhý stupeň odvolaný, mesto ďakuje všetkým, ktorí pomáhajú

Po nedeľňajšej smršti, ktorá spôsobila nemalé škody, pracovníci úradu v spolupráci so zmluvnými firmami sú počas týchto dní v teréne, pri odstraňovaní následkov spolupracujú aj pracovníci MOS (menšie obecné služby). Zapájajú sa však aj Prešovčania, ktorí nie sú voči verejným priestranstvám ľahostajní.

Druhý stupeň povodňovej aktivity bol odvolaný. Na odstraňovaní následkov škôd, poškodených stromov a úlomkov konárov sa od nedeľňajšej búrky podieľajú odborní pracovníci, nezamestnaní, mestské spoločnosti i zmluvní partneri. Do pomocných prác a upratovania okolia svojich bydlísk, ako aj iných verejných priestranstiev sa zapájajú aj obyvatelia. „Ďakujeme všetkým, ktorým záleží na ich meste a sú ochotní spolupracovať na jeho záchrane a skrášľovaní najmä v rámci tejto mimoriadnej situácie, kedy mesto postihli dve živelné búrky v krátkej dobe za sebou, “ povedala primátorka Andrea Turčanová. Príkladom sú napr. seniorky na ul. M. Benku, mladé rodiny na ul. Sibírskej, obyvateľov Solivaru, Záhradnej ulice, Volgogradskej, Ďumbierskej, Plzenskej a Pavlovičovho námestia, Smrekovej a Tehelnej, „ruku k dielu“ pridali aj obyvatelia z Prostějovskej pri obratisku.

„Obeťami“ búrky sa stali aj stromy v centre mesta, niektoré spadli, iné silná búrka poškodila natoľko, že vytvárali potenciálne nebezpečenstvo a profesionálnymi pilčíkmi boli, po konzultácii s Krajským pamiatkovým úradom, spílené. „Odborné útvary už pracujú na pláne preventívnych opatrení a rovnako tak záhradní architekti na projekte novej výsadby v Južnom parku, “ potrvrdila primátorka, ktorá zároveň dodala, že mesto ju uhradí zo zdrojov určených na náhradnú výsadbu.

Mesto je monitorované a škody na mestskom majetku a verejnej zeleni sa priebežne vyčísľujú. Prešov naposledy zasiahla obdobná búrka začiatkom júla, odhad vzniknutých škôd bol cca 60 000 eur.

Pracovníci mesta škody naďalej monitorujú priamo v teréne. „Ďakujeme obyvateľom aj za nahlasovanie poškodených drevín, ktoré podľa rozsahu poškodenia ošetrujeme alebo odstraňujeme, aby neohrozovali životy a zdravie ľudí, alebo nespôsobili ďalšie škody na majetku, “ dodala na záver A. Turčanová.

Obyvatelia môžu naďalej spadnuté stromy a nánosy konárov z verejných priestranstiev na ich odstránenie nahlasovať na:

tel. : 051/3100 246, 051/3100 505 (počas úradných hodín, 08.00 - 16:00 h)

email: petronela.galdunova@presov.sk, ingrid.garajova@presov.sk .

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK