Streda, 17. apríl 2024
Meniny má Rudolf | zajtra Valér

Leto na Fakulte športu už tradične patrí „ŠPORŤÁČIKU“

V poradí už 6. ročník detského športovo-vzdelávacieho tábora zorganizovali pre deti vo veku od 6-12 rokov pedagógovia a študenti z Fakulty športu (FŠ) Prešovskej univerzity v Prešove.

Tábor je určený pre deti, ktoré majú počas letných prázdnin chuť športovať, učiť sa novým pohybovým aktivitám a spoznať nových kamarátov.

„Pohyb, hra a zábava v Šporťáčiku vyhráva“ je hlavné motto detského športovo-vzdelávacieho tábora, o ktorý je z roka na rok väčší záujem. Cieľom tábora je ponúknuť deťom široké a podnetné spektrum pohybových činností, ktoré ich budú motivovať, baviť a zároveň podporia rozvoj ich fyzickej, ale aj psychickej stránky osobnosti. „Deti sú pohybovo najaktívnejší segment ľudskej populácie, majú biologickú potrebu byť spontánne aktívnymi. Pohybom rastú, učia sa nové veci a prostredníctvom príjemných zážitkov si pestujú trvalý vzťah k všetkým pohybovým aktivitám, a to je zámerom aj nášho tábora, “ uviedla Lenka Tlučáková, prodekanka pre vedu a rozvoj FŠ.
Zaujať, zabaviť a niečo nové naučiť takmer 160 detí v priebehu štyroch týždňoch nie je vôbec jednoduché. Animátori si pre účastníkov pripravili rôznorodé pohybové aktivity a hry, ktoré sú dopĺňané o prednášky z oblasti anatómie, fyziológie, histórie a súčasného športu. „Paleta aktivít a druhov športu je veľmi pestrá. Tanec, futbal, florbal, ogo, ringo, lacros, stolný tenis, orientačný beh, bedminton, základy gymnastiky, bejzbal, to všetko a ešte viac si mohli vyskúšať deti v tábore Šporťáčik, “ priblížil člen organizačného tímu Martin Jesenský, denný doktorand FŠ.

Športovo-vzdelávací tábor, ktorý prebieha v štyroch týždňových turnusoch, je zárukou efektívneho trávenia voľného času, správnej motivácie k pohybu a zdravému životnému štýlu.

Mohlo by Vás zaujímať
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK