Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Počas rekonštrukcie priecestia dôjde k zmenám trás MHD

Termín rekonštrukcie železničného priecestia na Levočskej ulici sa blíži, pozor na zmeny v organizácii dopravy i MHD.

V dňoch 19. až 21. augusta budú ŽSR rekonštruovať železničné priecestie na trati Kysak – Plaveč. Oprava priecestia si vyžiada úplnú uzávierku v oboch smeroch v dotknutej časti Levočskej ulice, premávka bude vedená po obchádzkovej trase. Rekonštrukcia sa dotkne aj spojov MHD, ktoré čaká taktiež obchádzka.

Obchádzkové trasy pre motoristov

Oprava priecestia si vyžaduje úplnú uzávierku cesty I/18 Levočská v trase Levočská - Duklianska v mieste železničného priecestia obojsmerne. Obchádzkové trasy povedú po miestnych komunikáciách Obrancov mieru – Požiarnická – Urbánkova obojsmerne. Ako doplnkové trasy budú v smere východ – západ vyznačené trasy Čapajevova – Komenského – Bjornsonova – Čapajevova – Jazdecká a Nám. Mieru - Sabinovská – Bjornsonova – Čapajevova – Jazdecká.

V opačnom smere bude ako doplnková trasa slúžiť trasa Volgogradská – Mukačevská – Čapajevova – Bjornsonova – Sabinovská.

S uzávierkou je potrebné rátať v dňoch 19. až 21. 8. 2017. Počas prác na železničnom priecestí bude v dotknutom úseku cesty I/18 Levočská usmernená automobilová doprava dočasným dopravným značením, aby bola v maximálnej miere zabezpečená plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

Zmeny trás liniek MHD

Linky 4, 8, 11, 17, 18, 21, 29, N2 budú premávať po obchádzkovej trase cez Obr. mieru, Požiarnickú a Urbánkovu ul. Na obchádzkovej trase obslúžia zastávku Obrancov mieru.

Organizácia premávky ostatných liniek :

- Spoje linky 2 z Dúbravy a z Bajkalskej ul. premávajú po Duchnovičovo námestie, ďalej pokračujú ako linka 5 na Polikliniku, Hlavnú a Budovateľskú.

- Spoje linky 2 z Budovateľskej ul. premávajú po zastávku Poliklinika a ďalej na zastávku Duchnovičovo nám. s pokračovaním ako linka č. 5 (5D) na Bajkalskú (Dúbravu). Linky 2 a 5 nebudú obsluhovať zastávky Obrancov mieru a Nám. Mládeže.

- Linka 15 na základnej trase nevynechá žiadnu zastávku. Spoje linky 15, premávajúce cez zastávku Obr.mieru, vynechajú zastávky Obr.mieru, Nám. mládeže. (Možnosť využiť zastávku Ostrovček.)

- Linka 24 bude premávať po trase ... Poliklinika – Ostrovček – Kollárova – Sázavského – M. Čulena – Levočská – Obr.mieru – Poliklinika ...

- Zastávka FLORIÁNOVA, obsluhovaná linkou 29, bude dočasne presunutá za križovatku s Požiarnickou ulicou (bližšie k Floriánovej ul.).

Mohlo by Vás zaujímať
Sekčovská ulica bude čiastočne uzavretá
Mesto Prešov informuje vodičov o čiastočnej uzáverke Sekčovskej ulice v termíne od 22. do 26. apríla pre výkopové práce.
Aktualizácia dopravných obmedzení v meste
V Prešove dochádza k aktualizácii súčasných dopravných obmedzení v súvislosti s rekonštrukciou mosta na Lesíku delostrelcov. Do premávky sú zavádzané postupne od pondelka 15. 4. 2024. Sú výsledkom niekoľko-týždňového zberu dát a hľadania možností zefektívnenia premávky počas trvania stavebných prác.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK