Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Splnený sen o svadbe

Svadobný pochod, pierko pre ženícha, obrad v záhrade, úsmevy, potlesk, gratulácie hostí, no predovšetkým emócie vládli na zvláštnej svadbe, ktorá sa mohla uskutočniť vďaka nadšeniu a pomoci Prešovčanov.

„Príbeh manželov Hronských je povzbudením pre každého z nás, “ vyslovila primátorka Andrea Turčanová, ktorá Milana a Anastáziu zosobášila na netradičnom mieste – v záhrade areálu Červeného kríža. Toto miesto sa v tej chvíli stalo centrom pre všetkých, ktorí sa rozhodli tejto dvojici pomôcť.

„Pani Stazka trpí onkologickým ochorením a zakrátko podstúpi agresívnu liečbu. Preto sme sa rozhodli že im splníme ich malý sen, “ vysvetlila pozadie príbehu manželov Viki Potášová z OZ Podaj ďale, ktorá spolu s ďalšími zanietencami svadbu zorganizovala. „Láska nemusí byť dokonalá, láska musí byť pravdivá. Taká je aj láska medzi Milanom a Anastáziou, ” dodala

Dvojica je spolu už viac ako desať rokov. „O svadbe sme uvažovali už po našom zoznámení sa, no nevyšlo to, “ rozprával pán Milan. Pre oboch je to už druhý vzťah. Pani Anastázia ovdovela, Milanovi prvé manželstvo nevyšlo. S dvomi deťmi však udržiava krásny vzťah, obe prišli aj na túto svadbu. Nechýbali ani dvaja vnuci.

Láska Milana a Anastázie trvá aj po desiatich rokoch, hoci pritom museli prekonávať rad životných skúšok. „Najťažšie bolo dozvedieť sa o chorobe, ktorá postihla moju pani i môjho vnúčika, “ len ťažko zadržiaval slzy Milan. Jeho štvorročný vnuk totiž tiež trpí onkologickým ochorením. „Prajeme si len zdravie, “ zhodli sa manželia.

„Bez pomoci iných by sa naša svadba uskutočnila asi ťažko. Sme vďační za všetko, “ dodali rozhodnutí bojovať s osudom.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK