Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Quasars Ensemble mimoriadne na ARTIS festivale

Prvý mimoriadny koncert ARTIS festivalu komornej hudby 2017 sa uskutoční 4. septembra o 19.00 v PKO v Prešove. Vystúpi hudobné zoskupenie Quasars Ensemble.

Quasars Ensemble od svojho vzniku v roku 2008 patrí k jedinečným profesionálnym hudobným telesám svojho druhu na Slovensku. Popri súčasnej klasickej hudbe sa v rovnakej miere venuje aj hudbe starších epoch a medzinárodný rešpekt si získava za odvážne stavané dramaturgické koncepcie.

Súbor účinkoval na Varšavskej jeseni, Arcus Temporum v Pannonhalme, Ostravských dňoch novej hudby. Vystúpil v bruselskom Flagey, v mníchovskom Gasteigu, v Hudobnom centre v Budapešti či NOSPR v Katowiciach.

Je pravidelným hosťom najprestížnejších slovenských festivalov Bratislavské hudobné slávnosti a Melos-Étos. Medzi veľké úspechy súboru patrí vystúpenie na festivale Pražská jar 2017.

Quasars Ensemble exkluzívne nahráva pre spoločnosť Hevhetia. Za svoje CD nahrávky súbor získal najprestížnejšie umelecké ocenenie na Slovensku – Krištáľové krídlo. Súbor získal aj ocenenie TIP EDITORA a „6 hviezdičiek“ za výnimočné CD od českého odborného časopisu Harmonie. Na CD "Posledné slová" z produkcie Hudobného centra v Bratislave spolupracovali s výnimočným legendárnym basistom Sergejom Kopčákom, ktorý si Quasars Ensemble vybral ako partnera na svoje posledné CD.

www.quasarsensemble.com

PROGRAM

[B][Witold Lutosławski (1913 – 1994)
Tanečné prelúdiá (verzia pre noneto, 1959)
Bohuslav Martinů (1890 – 1959)
Kuchynská revue, H. 161 – suita pre 6 nástrojov (1927)
Peter Machajdík (1961)
Svetlo pre violončelo a klavír
Alexander Albrecht (1885 – 1958)
Klavírne kvinteto (1913) ][B]

VSTUPENKY:

Predpredaj – 7/4 €.
Na mieste konania koncertu hodinu pred začiatkom – 8/5 €.
Predpredaj: V sieti TICKET ART (od 14. augusta) www.ticket-art.sk

Predajné miesta v Prešove:
Mestské informačné centrum, Hlavná 67
PKO – Čierny orol, Hlavná 50

Predajné miesta v iných regiónoch: www.ticket-art.sk/index.php?pg=regiony

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK