Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

FAKTA z 3.Prešovského cyklomaratónu

Celkový počet účastníkov 3.ročníka je 423 (1.roč. 208;2.roč.374) - z toho 12 vozíčkarov, ktorí neskrývali nadšenie, že aj na nich sa nezabudlo a mohli byť súčasťou tohto cyklo projektu z toho dvaja vozíčkari absolvovali na vozíčkoch 5,5 km a jeden na bicykli

Hodnotenie zo strany organizátorov:

Prvé aktivity pre zorganizovanie 3. Prešovského cyklomaratónu začali ešte v novembri a môžeme povedať, že vďaka tomu, že na motto podujatia „Vypnime počítače, televízory, opusťme gauče a hor sa do prírody“ zareagovalo 423 pretekárov je pre nás zadosťučinením za strávený čas i námahu na prípravu tohto podujatia.
Podujatie nabralo jednak celoslovenský charakter nakoľko každý kraj mal aspoň jedného zástupcu a rovnako nás teší, že 3. Prešovský cyklomaratón sa už zmedzinárodnil a to účasťou pretekárov zo susedného Poľska, ale i vzdialenejšieho Nemecka. Celé podujatie prebehlo bezproblémovo a ani na jednom z okruhov nenastali žiadne problémy za čo patrí vďaka všetkým zložkám Policajného zboru SR a aj mestskej polícii v Prešove i Sabinove.
Organizátori 3. PREŠOVSKÉHO CYKLOMARATÓNU chcú poďakovať všetkým, čo sa podieľali na jeho zorganizovaní a to predovšetkým finančne, ale aj materiálne, či radou.
Naše poďakovanie patrí aj Prešovskému samosprávnemu kraju a mestu Prešov. Za spoluprácu chceme poďakovať aj mestám Sabinov a Veľký Šariš i obciam Gregorovce, Uzovce, Šarišské Sokolovce, Ražňany, Orkucany a Medzany.

- prví účastníci prišli už 9.45, napriek tomu, že prezentácia bola až od 11.00 hod
- do stredy do polnoci cez web sa registrovalo 251 účastníkov
- na trati boli 3 občerstvovacie stanice – Šar. Sokolovce, Ražňany a Veľký Sariš

- súčasťou podujatia boli aj 8 handbikeri a absolvovali 42 km

- najstarší účastník - Arpád Csaplár z Komárna - 80 rokov
- najvzdialenejší účastník - Felix Hellmuth - Berlín (Nemecko)
- najmladší účastník, ktorý absolvoval 42 km - Martin Jurko - Prešov - 7 rokov
- najrýchlejší účastník - Tomáš Olšavský - Prešov - 1.06 hod
- zahraničné zastúpenie mali aj Drážďany a Krynica z Poľska.
- súčasťou podujatia boli aj hry v štýle skautov a aj koník pre deti

- výťažok z podujatia bude na návrh mesta Prešov venovaný dvom sociálne odkázaným rodinám(31.8.2017 o 14.00 hod)
- znamená to, že cyklisti svojou účasťou podporili aj túto charitatívnu aktivitu začo im patrí z našej strany vďaka

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK