Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

FAKTA z 3.Prešovského cyklomaratónu

Celkový počet účastníkov 3.ročníka je 423 (1.roč. 208;2.roč.374) - z toho 12 vozíčkarov, ktorí neskrývali nadšenie, že aj na nich sa nezabudlo a mohli byť súčasťou tohto cyklo projektu z toho dvaja vozíčkari absolvovali na vozíčkoch 5,5 km a jeden na bicykli

Hodnotenie zo strany organizátorov:

Prvé aktivity pre zorganizovanie 3. Prešovského cyklomaratónu začali ešte v novembri a môžeme povedať, že vďaka tomu, že na motto podujatia „Vypnime počítače, televízory, opusťme gauče a hor sa do prírody“ zareagovalo 423 pretekárov je pre nás zadosťučinením za strávený čas i námahu na prípravu tohto podujatia.
Podujatie nabralo jednak celoslovenský charakter nakoľko každý kraj mal aspoň jedného zástupcu a rovnako nás teší, že 3. Prešovský cyklomaratón sa už zmedzinárodnil a to účasťou pretekárov zo susedného Poľska, ale i vzdialenejšieho Nemecka. Celé podujatie prebehlo bezproblémovo a ani na jednom z okruhov nenastali žiadne problémy za čo patrí vďaka všetkým zložkám Policajného zboru SR a aj mestskej polícii v Prešove i Sabinove.
Organizátori 3. PREŠOVSKÉHO CYKLOMARATÓNU chcú poďakovať všetkým, čo sa podieľali na jeho zorganizovaní a to predovšetkým finančne, ale aj materiálne, či radou.
Naše poďakovanie patrí aj Prešovskému samosprávnemu kraju a mestu Prešov. Za spoluprácu chceme poďakovať aj mestám Sabinov a Veľký Šariš i obciam Gregorovce, Uzovce, Šarišské Sokolovce, Ražňany, Orkucany a Medzany.

- prví účastníci prišli už 9.45, napriek tomu, že prezentácia bola až od 11.00 hod
- do stredy do polnoci cez web sa registrovalo 251 účastníkov
- na trati boli 3 občerstvovacie stanice – Šar. Sokolovce, Ražňany a Veľký Sariš

- súčasťou podujatia boli aj 8 handbikeri a absolvovali 42 km

- najstarší účastník - Arpád Csaplár z Komárna - 80 rokov
- najvzdialenejší účastník - Felix Hellmuth - Berlín (Nemecko)
- najmladší účastník, ktorý absolvoval 42 km - Martin Jurko - Prešov - 7 rokov
- najrýchlejší účastník - Tomáš Olšavský - Prešov - 1.06 hod
- zahraničné zastúpenie mali aj Drážďany a Krynica z Poľska.
- súčasťou podujatia boli aj hry v štýle skautov a aj koník pre deti

- výťažok z podujatia bude na návrh mesta Prešov venovaný dvom sociálne odkázaným rodinám(31.8.2017 o 14.00 hod)
- znamená to, že cyklisti svojou účasťou podporili aj túto charitatívnu aktivitu začo im patrí z našej strany vďaka

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK