PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16720/presovsky_amfiteater_zaplnia_hviezdni_rodaci.html

Prešovský amfiteáter zaplnia hviezdni rodáci

Koncert rodákov bude jedným z top tohtoročných podujatí, ktoré mesto Prešov pripravilo v rámci osláv 770. výročia prvej písomnej zmienky.

Predstavia sa na ňom mnohí špičkoví umelci, ktorých korene sa spájajú s týmto mestom.

"Bude to koncert, aký v Prešove ešte nebol, v jednom čase, na jednom pódiu zažijeme defilé špičkového umenia v podaní tých, ktorí sa stále hlásia k nášmu krásnemu mestu, " teší sa primátorka Andrea Turčanová na koncert, ktorý mesto Prešov pripravilo v rámci osláv 770. výročia prvej písomnej zmienky. "Verím, že na amfiteáter príde veľa divákov a spoločne vytvoríme neopakovateľnú atmosféru, " dodáva primátorka.

Veľkolepá oslava historického medzníka sa uskutoční na Prešovskom amfiteátri 12. septembra od 18.00 h. Ponúkne program, ktorý poteší ľudí všetkých vekových kategórií i záujmov. Odštartuje ho ľudová hudba Prešovčan, Anna Servická, Marka Mačošková, pokračovať bude skupina Mloci, ktorú vystriedajú speváčka Michaella Papp, muzikanti Edo Klena i Andy Belej a kapela Hrdza.
Koncert rodákov bude od 20:00 h pokračovať galaprogramom zaznamenávaným televíziou JOJ, ktorá ho následne odvysiela. Medzi najlepšími z najlepších nebudú chýbať bratia Táslerovci s IMT Smile, ani fenomenálny jazzman Peter Lipa či Katka Koščová. Do oblasti folklóru divákov zavedie Poddukelský ľudový umelecký súbor (PUĽS) i Folklórny súbor Šarišan, aktuálne oslavujúci 50. výročie svojho založenia. Lahodné tóny predvedú muzikanti z AMC Tria, Gapa a Groovin´ Heads či skupina Komajota. Priestor v galakoncerte bude tiež patriť aj známym kapelám Chikiliki tu-a a Heľenine oči.

Gratulovať počas koncertu však budú tiež mnohí známi prešovskí rodáci z rôznych oblastí divadla, hudby alebo filmu.
Moderátorom programu je ďalší známy rodený Prešovčan Michal Hudák.

Vstup na koncert je pre všetkých bezplatný, areál amfiteátra bude pre návštevníkov otvorený už od 16:00 h. Pre návštevníkov bude zabezpečené občerstvenie.

Na Amfiteáter sa dostanete mestskou hromadnou dopravou linkami 10, 15, 19 29. Parkovať bude možné na Vajanského ulici a na ulici Pod Táborom. Vstup na Amfiteáter bude cez hlavný vchod z ulice Jána Hollého a z ulice K amfiteátru.

 
6.9.2017 | Autor: Miroslav Tásler | Mesto Prešov | čítané: 8927 krát