Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Vieme podchytiť nadanie a talent! Prihláste dieťa do Klubu nadaných detí Prešov

Zábavná a herná činnosť, rozvoj intelektových predpokladov u detí, čitateľská i finančná gramotnosť, výtvarné aktivity, experimentovanie a bádanie sú náplňou Klubu nadaných detí Prešov.

S príchodom nového školského roka ponúka súkromný Klub nadaných detí možnosť prihlásiť rodičom svoje deti do aktivít organizovaných celoslovenskou iniciatívou Rozumieme nadaným.

Klub nadaných detí Prešov združuje deti so všeobecným intelektovým nadaním, deti nadané matematicky, lingvisticky, deti s bystrou úvahou, deti hravé a ochotné rozširovať si obzory všetkými smermi. Členmi klubu sa môžu stať žiaci 1. a 2. stupňa základných škôl. Stretnutia prebiehajú jedenkrát v týždni (piatok od 14.00 do 15.00) v prenajatých priestoroch základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove. Stretnutia nadaných detí nenudia, čo dokumentujú stovky aktivít, ktoré už uskutočnili organizátori jedinečného klubu šikovných školákov. Klub nadaných detí Prešov vznikol v roku 2013 a po troch rokoch organizovania aktivít pre nadaných a talentovaných zaznamenávajú organizátori každoročne vyšší počet prihlásených detí. Bohatú ponuku mimoškolského vzdelávania a práce v Klube nadaných detí dokumentuje webová stránka www.knd.sk.

Účelom Klubu nadaných detí Prešov je podchytiť skupinku nadaných detí už v rannom veku a poskytnúť im nadštandardný rozvoj a rozširovanie obzorov. Piatkové stretnutia nadaných detí sú zdarma a deťom budú na prácu v jednotlivých aktivitách zapožičané rôzne školské pomôcky, taktiež zdarma. V novom školskom roku nebudú chýbať rôzne poznávacie výlety i logické sústredenie. Keďže záujem o členstvo v Klube nadaných detí každoročne stúpa, organizátori sa rozhodli v tomto školskom roku ponúknuť päťdesiat miest pre nových členov. Prvé stretnutie prešovských nadaných detí sa uskutoční ôsmeho septembra (dieťa je potrebné prihlásiť do KND Prešov čo najskôr).

Prešovský Klub nadaných detí je historicky prvým klubom združujúcim nadané deti na Slovensku!

Súkromný projekt vzdelávania nadaných a talentovaných detí organizačne vedú učitelia a špeciálni pedagógovia z Prešova: Mgr. Juliána Sedláková, Mgr. Ingrid Storinská a Mgr. Ľuboš Lukáč, ktorí sa výchove a vzdelávaniu nadaných žiakov venujú už roky. Okrem bohatého pedagogického vzdelania majú všetci za sebou aj odborné vzdelávanie zamerané na intelektovo nadaných žiakov vo Výskumnom ústave detskej psychológie a patopsychológie v Bratislave. Učitelia, ktorým nie je ľahostajný osud prešovských intelektovo nadaných detí.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK