Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Atmosférický beh spojí šport a charitu

Metropola Šariša sa ponorí do atmosféry, akú ešte nezažila. Svetlá, dobrá muzika a ďalšie prekvapenia na špeciálne pripravenej trati umocnia nevšedný športový zážitok spojený s cieľom nielen v športovom význame.

Hlavný cieľom LEAR RUN 2017- prvého atmosférického behu v Prešove je totiž pomáhať. A spoločnými silami môžu všetci účastníci ukázať, že myslia na tých, čo to potrebujú.  

V nedeľu 24. septembra sa centrum Prešova rozsvieti. Nezisková organizácia Active Life, n.o. v spolupráci s generálnym partnerom podujatia Lear Corporation a spoluorganizátormi Mestom Prešov,   Prešovskou univerzitou v Prešove a ďalšími partnermi prinášajú do Prešova výnimočnú akciu LEAR RUN 2017.

Športovo-zábavné podujatie je venované rovnako športovcom, ako aj jednotlivcom či rodinám. Akcia je doslova koktejlom pre ľudské zmysly. Trasa bude na niektorých miestach špeciálne nasvietená, chýbať nebude hudobný sprievod  DJ-i a iní umelci, ktorí prepoja modernú hudbu s husľami, saxafónom a perkusiami.   O náladu popri trati sa postarajú aj maskoti a ďalšie prekvapenia.

Najdôležitejšie však je, že zaplatením štartovného účastníci sumou dvoch eur podporia charitatívnu myšlienku. Táto suma totiž poputuje neziskovej organizácii Svetielko pomoci. , ktorá poskytuje bezplatnú komplexnú a celoročnú pomoc v Košickom a Prešovskom kraji rodinám s onkologicky chorými deťmi v liečbe, po liečbe, s deťmi v terminálnom štádiu onkologického ochorenia a rodinám, ktoré stratili dieťa v dôsledku rakoviny. Pobeží sa dvomi trasami - kratšou štvorkilometrovou a dlhšou sedemkilometrovou po centre mesta i jeho blízkom okolí. Štart i cieľ je pri PKO Čierny orol.  

Okrem toho sa ešte pred samotným behom uskutoční prechádzka vysvieteným Prešovom pre tých záujemcov, ktorí sa na beh necítia. Trať určená pre chodcov má dĺžku dva kilometre.  

Každý bežec (so štartom o 19:00), ktorý prejde cieľovou rovinkou získa vďaka generálnemu partnerovi Lear Corporation aj exkluzívnu medailu.  

Registrovať sa na výnimočnú akciu možno cez online prihlasovanie do 18.9. 2017 (vrátane) na internetovej stránke www.learrun.sk . Bežecké štartovné je v hodnote 5 eur pre dospelých, deti do 15 rokov 3 eurá, pri úhrade do 18. 9. 2017

V deň konania akcie sa možno prihlasovať priamo na mieste. Dospelí bežci zaplatia 8 eur, deti 5 eur. Platba je možná len v hotovosti. V cene bežeckého  štartovného je podpora neziskovej organizácie Svetielko pomoci sumou 2 eurá, exkluzívna medaila (pre prvých 500 vyplatených),   bohatý štartovací balíček, štartovacie číslo, tombola, úschovňa.

Chodci zaplatia akékoľvek dobrovoľné štartovné. V cene je tombola, účastnícky list a úschovňa.  

Komunita Active life vznikla v roku 2014 za účelom podpory zdravého a aktívneho štýlu života. Ako nezisková organizácia funguje od roku 2015. Organizuje viacero úspešných športových podujatí v Košiciach ako Spoznaj behom Košice, Beh kráľa Róberta z Anjou, Mikulášsky beh, Hill Race, charitatívne Narcisové behy či tréningové behy pre širokú verejnosť počas celého roka. Etablovali sa už aj v mestách Prešov a Michalovce.

Do dnešného dňa, za 3 roky aktívnej činnosti, zorganizovali 312 podujatí - zapojili vyše 20 000 ľudí - prerozdelili 12 597,54 € - zmobilizovali 317 darcov krvi

PROGRAM PODUJATIA

15.00 Začiatok registrácie/vyzdvihnutie štartovacích balíčkov
17.00 Ukončenie registrácie/výdaja štartovacích balíčkov/začiatok sprievodného programu
18.00 Štart prechádzky vysvieteným Prešovom
18.30 Tombola
18.45 Odovzdanie symbolického šeku
18.50 Rozcvička s Realfit
19.00 Štart behu LEAR RUN 2017
21.00 Ukončenie podujatia

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK