PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16756/rodina_bez_cigariet.html

Rodina bez cigariet

Rodina bez cigariet - výtvarná súťaž pre všetkých školákov, ktorým fajčenie nevonia.

Cieľom 6. ročníka súťaže, ktorú organizuje Občianske združenie Rodina a spoločnosť, je vytvoriť výtvarnú prácu zameranú na témy zdravý životný štýl, ako chcem tráviť voľný čas či prezentovať negatívny postoj k fajčeniu resp. k iným návykovým látkam. ZŠkoláci sa do súťaže môžu zapájať od 1. októbra do 20. novembra.

V tomto ročníku, sú tri kategórie pre žiakov ZŠ a ZUŠ z celého Slovenska, opäť s veľkou nádielkou výherných cien – chytré telefóny, kalkulačky, USB disky, trička, farbičky.

Štvrtou kategóriou je celoslovenská výtvarná súťaž, kde o víťazoch rozhoduje porota na čele s predsedom spolku Skalických výtvarníkov a riaditeľom Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici PhDr. Štefanom Zajíčkom. Celkovo sa ohodnotí prvých 20 miest.

Piatou kategóriou je celoslovenská internetová súťaž, zameraná na propagáciu projektu, kde rozhoduje o víťazovi verejnosť v internetovom hlasovaní. Prvých 800 súťažných prác prijatých do 4. kategórie usporiadateľ pridá do internetovej súťaže. Hlasovanie bude prebiehať na webovej stránke www.rodinabezcigariet.sk, alebo pre používateľov Facebooku:
www.facebook.com/RodinaBezCigariet

Šiesta kategória je novinkou tohto ročníka. Tu je cieľom navrhnúť logo pre projekt, to znamená vytvoriť jednoduchý obrázok, ktorý by slúžil ako podklad pre reklamné materiály a webstránku.

Presné pravidlá súťaže a bližšie informácie o súťaži si záujemci môžu pozrieť na uvedenej webovej stránke, alebo na Facebookovom profile. Organizátori súťažou chcú propagovať Národnú protidrogovú stratégiu Slovenskej republiky a poukázať na závažný spoločenský problém užívania návykových látok medzi čoraz mladšou skupinou detí.

Súťaž je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva SR – v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít pre rok 2017.

 
27.9.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 2013 krát