Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Vylepšenia pre škôlkárov

Deti dvoch prešovských materských škôl sa už hrajú vo vylepšenom prostredí. Stavebný ruch však panuje aj vo viacerých ďalších škôlkach.

Obnova objektov Materskej školy Solivarská má za sebou ďalšiu, tretiu etapu. Tentoraz prešiel revitalizáciou hlavne kuchynský blok, kde bola rekonštruovaná strecha, obnovená fasáda a vymenené okná a dvere. Stavbári však vynovili aj chodníky, ktoré sú už bezbariérové, vybudovali rigol na zachytávanie dažďovej vody a škôlka má aj nové oplotenie.

Hlavné práce sa uskutočnili počas prázdnin, takže 93 detí tejto škôlky mohlo školský rok začať nerušene. „Spolupráca so stavebnou firmou bola veľmi dobrá, vychádzali nám maximálne v ústrety, “ skonštatovala riaditeľka tejto materskej školy Janka Rusnáková pri odovzdávaní hotovej stavby.

Práce v hodnote 17 900 eur s DPH vytvorila spoločnosť PEhAES a.s.

Revitalizáciou prešla aj budova Materskej školy na Budovateľskej ulici. Tá tiež dostala novú, zateplenú fasádu i strechu a pribudol tam tiež bezbariérový chodník. Súčasťou bola aj prekládka nízkonapäťových elektrických rozvodov a úprava plynovej prípojky. Došlo tiež k doplneniu chýbajúcich plastových okien a úprave vstupu.

V tomto prípade išlo o investíciu v hodnote 50 532 eur, pričom dodávateľom stavebných prác bola spoločnosť PO-STAV.

Stavebný ruch v súčasnosti panuje aj v materských školách na uliciach Mukačevská, Kráľovnej pokoja, Československej armády, Fraňa Kráľa a ďalších.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK