PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16763/panteri_na_balkane_bojovali_o_europske_trofeje.html

Panteri na Balkáne bojovali o Európske trofeje

Začiatkom septembra pod taktovkou reprezentačného trénera Jozefa Kolozsyho, sa v Macedónskom Skopje zúčastnila Slovenská výprava mladších kickboxérov majstrovstiev Európy.

Medzi viac ako 1567 štartujúcimi z 37 krajín Európy sa 22 členný výber Slovenských mládežníkov určite nestratil. Z tohto vrcholného Európskeho podujatia Svetovej organizácie WAKO sme domov na Slovensko priviezli 5 strieborných a 5 bronzových medailí.

Vo výber Slovenska nechýbali aj traja reprezentanti klubu Panter Prešov, ktorý svojimi celoročnými výsledkami si vybojovali svoju reprezentačnú miestenku.

Ako prvá sa nám predstavila v kick light Stela Levická, ktorej aj napriek najlepšej doterajšej forme úvod šampionátu nevyšiel. Domáca súperka mala výškovú a silovú prevahu a v kombinácií s nedovolenými technikami (za čo jej aj hrozila diskvalifikácia) to využila a v závere otočila výsledok a zvíťazila tak nad našou reprezentantkou.

Svoje prvé vystúpenie na Európskych šampionátoch predviedol Daniel Paločko, v ktorom sa veľmi dobre predviedol a chýbalo len troch viac času alebo šťastia a bol by porazil pretekára z Veľkej Británie. Konečný výsledok sa zastavil na skoré 6:5 pre súpera a ukončil tak medailové ambície nášho druhého pretekára. Aj napriek prehre si domov odnáša veľa skúsenosti čo mu napomôže v jeho športovej kariére.

Najväčšiu radosť na tomto podujatí nám urobila 18r. Lucia Fecková, ktorá si po veľmi dobrom výkone domov priviezla titul vicemajsterky Európy v Kicklight - 55 kg. Fantastický priebeh turnajom, v ktorom Lucia ukázala svoju odhodlanosť, bojovnosť a chuť dosiahnuť najvyššie ciele sa pretavil do zisku titulu vicemajsterky Európy. Nechýbalo veľa a mohlo to byť aj veselšie, ale vo finálovom zápase si Talianka udržiavala tesný výsledok aj napriek vyhýbaniu sa boja, za čo jej hrozila diskvalifikácia. Aj napriek tesnej prehre je to pre Luciu vynikajúci výsledok. Blahoželáme!!!

Z krasokorčuliarky bojovníčka Európskeho formátu
Lucia Fecková je aktuálnou vicemajsterkou Európy 2017. Kickboxu sa Lucia venuje už 3 roky. Málo kto o nej vie, že pred tým, než skúsila kickbox sa 8 rokov venovala krasokorčuľovaniu. Je zvláštne, že od nežného ženeného športu si vybrala tvrdý chlapský šport. Na otázku ako sa dostala ku tomuto športu odpovedala, že po skončení s krasokorčuľovaním chcela skúsiť niečo iné. Na Lucii už od prvých tréningov bolo vidieť talent a chcenie trénovať. Prvé leto, od kedy sa začala venovať kickboxu, trénovala dvojfázovo spoločne s reprezentantmi, aj keď sa ešte nepripravovala na najväčší šampionát roka. Postupne začala chodiť na súťaže, kde obsadzovala medailové priečky. Talent, ktorý tréner v Lucii videl už na začiatku sa ukázal na majstrovstvách sveta v Dubline, kde si vybojovala bronzovú medailu. Tento rok bola Lucia najstaršou vo svojej kategórii, čo znamenalo posledný juniorský šampionát. Poctivá dvojfázová letná príprava na majstrovstvá Európy sa vyplatila. Krásne dlhonohé a štíhle dievča si vo svojej kategórii vybojovala titul vicemajsterky Európy.

 
30.9.2017 | Autor: Jozef Kolozsy | Šport | čítané: 1817 krát