Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Velodróm už so sedačkami

Prešovský cyklistický velodróm je po ďalšej etape rekonštrukcie lepšie pripravený nielen na cyklistov, ale aj na divákov. V sobotu 7. októbra si hľadisko i dráhu môžete vyskúšať počas tradičných pretekov Prešovský kilometer.

Revitalizácia unikátneho prešovského cyklistického areálu pokračovala aj v tomto roku. Tentoraz práce smerovali predovšetkým do hľadiska, kde sa mesto zameralo na rekonštrukciu hľadiska a schodísk, vynovené boli aj príslušné zábradlia i brána. „Našou víziou je vytvoriť pre športovcov, teda aj pre dráhových cyklistov čo najlepšie podmienky. Už druhý rok preto investujeme tiež do rekonštrukcie cyklistického štadióna a vidno to nielen na areáli, ale už aj na stúpajúcom počte cyklistických pretekov, ktoré sa na ňom uskutočňujú, “ uviedla primátorka Andrea Turčanová.

Tohtoročné práce v hodnote vyše 82 000 eur, ktoré realizovala spoločnosť C. M. R. Slovakia, s.r.o. , spočívali v odbornej oprave dlhodobo poškodených a rozpadávajúcich sa betónových konštrukcií na zvislých a vodorovných plochách hľadiska. Čiastočne bol upravený aj obslužný chodník a dodávateľ zaizoloval dilatácie. V hľadisku bolo nainštalovaných 120 sedačiek, ktoré zlepšia komfort divákov sledujúcich zápolenia na cyklistickej dráhe. Okrem toho bol obnovený náter oceľových konštrukcií a doplnilo sa aj značenie dráhy.

Prešovský cyklistický ovál s olympijskými parametrami tak po rokoch chátrania opäť ožíva. Vlani do neho mesto Prešov investovalo vyše 81 000 eur, keď bol vybudovaný nový nábehový „koberček“, ktorý umožní plynulý výjazd na dráhu, na ktorej boli opravené aj viaceré bodové chyby. Okrem toho celý ovál dostal nové mantinely z drevoplastových dosák, doplnené boli aj dve chýbajúce brány, ktorými sa na ovál vchádza.

Už vlaňajšie opravy sa odzrkadlili na možnosti organizovať viacero cyklistických podujatí na tejto dráhe. V máji tohto roku privítal cyklistický velodróm mladých cyklistov z celého Slovenska na oficiálnych pretekoch v dráhovej cyklistike, v júni sa tu uskutočnili preteky Slovenského pohára i 5. kolo Kenzel Detskej Východ Road Ligy.

Počas nasledujúceho víkendu, v sobotu 7. októbra, sa vo vynovenom areáli uskutočnia jubilejný 5. ročník cyklistických pretekov „Prešovský kilometer“. Zasúťažiť si môžu cyklisti každého veku. Vítané sú tak deti materských škôl, ako aj žiaci základných škôl či dospelí všetkých vekových kategórií. Prezentácia je od 8:30 h, prvý štart je o 11:00 h.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK