PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16776/velodrom_uz_so_sedackami.html

Velodróm už so sedačkami

Prešovský cyklistický velodróm je po ďalšej etape rekonštrukcie lepšie pripravený nielen na cyklistov, ale aj na divákov. V sobotu 7. októbra si hľadisko i dráhu môžete vyskúšať počas tradičných pretekov Prešovský kilometer.

Revitalizácia unikátneho prešovského cyklistického areálu pokračovala aj v tomto roku. Tentoraz práce smerovali predovšetkým do hľadiska, kde sa mesto zameralo na rekonštrukciu hľadiska a schodísk, vynovené boli aj príslušné zábradlia i brána. „Našou víziou je vytvoriť pre športovcov, teda aj pre dráhových cyklistov čo najlepšie podmienky. Už druhý rok preto investujeme tiež do rekonštrukcie cyklistického štadióna a vidno to nielen na areáli, ale už aj na stúpajúcom počte cyklistických pretekov, ktoré sa na ňom uskutočňujú, “ uviedla primátorka Andrea Turčanová.

Tohtoročné práce v hodnote vyše 82 000 eur, ktoré realizovala spoločnosť C. M. R. Slovakia, s.r.o. , spočívali v odbornej oprave dlhodobo poškodených a rozpadávajúcich sa betónových konštrukcií na zvislých a vodorovných plochách hľadiska. Čiastočne bol upravený aj obslužný chodník a dodávateľ zaizoloval dilatácie. V hľadisku bolo nainštalovaných 120 sedačiek, ktoré zlepšia komfort divákov sledujúcich zápolenia na cyklistickej dráhe. Okrem toho bol obnovený náter oceľových konštrukcií a doplnilo sa aj značenie dráhy.

Prešovský cyklistický ovál s olympijskými parametrami tak po rokoch chátrania opäť ožíva. Vlani do neho mesto Prešov investovalo vyše 81 000 eur, keď bol vybudovaný nový nábehový „koberček“, ktorý umožní plynulý výjazd na dráhu, na ktorej boli opravené aj viaceré bodové chyby. Okrem toho celý ovál dostal nové mantinely z drevoplastových dosák, doplnené boli aj dve chýbajúce brány, ktorými sa na ovál vchádza.

Už vlaňajšie opravy sa odzrkadlili na možnosti organizovať viacero cyklistických podujatí na tejto dráhe. V máji tohto roku privítal cyklistický velodróm mladých cyklistov z celého Slovenska na oficiálnych pretekoch v dráhovej cyklistike, v júni sa tu uskutočnili preteky Slovenského pohára i 5. kolo Kenzel Detskej Východ Road Ligy.

Počas nasledujúceho víkendu, v sobotu 7. októbra, sa vo vynovenom areáli uskutočnia jubilejný 5. ročník cyklistických pretekov „Prešovský kilometer“. Zasúťažiť si môžu cyklisti každého veku. Vítané sú tak deti materských škôl, ako aj žiaci základných škôl či dospelí všetkých vekových kategórií. Prezentácia je od 8:30 h, prvý štart je o 11:00 h.

 
6.10.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 2209 krát