Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Hory a mesto Prešov

Už po desiatykrát sa na svoj pravidelný prídel outdoorových a dobrodružných filmov s horskou tematikou môžu tešiť všetci prívrženci filmového festivalu Hory a mesto Prešov.

Tento festival s tematikou horských športov a cestovania pripravujú už od roku 2007 pravidelne ( s malou prestávkou v roku 2011) nadšenci z občianskeho združenia Skalná hrana spolu s horolezeckým klubom Rock Edge v Prešove. Filmy na tento festival putujú až z ďalekého kanadského Vancouveru (Vancouver International Mountain Film Festival) – na Slovensku sa prezentujú počas bratislavského festivalu Hory a mesto, aby dorazili až do Prešova, kde máme tak možnosť vidieť to najlepšie, čo v priebehu roka vzniklo vo svete. Samozrejme, obohatené o niektoré slovenské filmy, výstavy fotografií a besedy s atraktívnymi hosťami.

Tento výnimočný ročník, ktorý sa organizuje aj s podporou mesta Prešov, sa uskutoční v dňoch 20.10. – 21.10.2017 (piatok a sobota) v priestoroch kina Scala. Počas 2 dní budete mať možnosť uvidieť filmy s horskou, bikerskou, lezeckou, freeriderskou tematikou a tiež témy divoká voda, dobrodružné cestovanie a mnohé iné.
Pripravení sú aj výnimoční hostia. V piatok to bude horolezec a filmár Pavol Barabáš, ktorý sa predstaví s multimediálnou prezentáciou „Jeden svet Pavla Barabáša“. Sobota bude patriť hosťovi Michalovi Sabovčíkovi, ktorý v tomto roku vystúpil spolu s Petrom Hámorom na himalájsku Dhaulágirí.
V piatok v dopoludňajších hodinách budú vybrané filmy dostupné aj ako organizované školské podujatia.
Organizátori tento ročník doplnili o viaceré zaujímavé podujatia, ktoré budú prebiehať počas celého festivalového víkendu.
V sobotu dopoludnia 21.10. sa na bouldrovke (umelej lezeckej stene) v Lanovom centre Outdoorpark uskutočnia od 9.00 Majstrovstvá Slovenska v lezení detí a v nedeľu 22.10. bude lezecká stena otvorená pre širokú verejnosť v rámci podujatia „Zlepši sa lezením“.

Viac o prehliadke filmov na: www.festival.skalnahrana.sk

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK