Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Hory a mesto Prešov

Už po desiatykrát sa na svoj pravidelný prídel outdoorových a dobrodružných filmov s horskou tematikou môžu tešiť všetci prívrženci filmového festivalu Hory a mesto Prešov.

Tento festival s tematikou horských športov a cestovania pripravujú už od roku 2007 pravidelne ( s malou prestávkou v roku 2011) nadšenci z občianskeho združenia Skalná hrana spolu s horolezeckým klubom Rock Edge v Prešove. Filmy na tento festival putujú až z ďalekého kanadského Vancouveru (Vancouver International Mountain Film Festival) – na Slovensku sa prezentujú počas bratislavského festivalu Hory a mesto, aby dorazili až do Prešova, kde máme tak možnosť vidieť to najlepšie, čo v priebehu roka vzniklo vo svete. Samozrejme, obohatené o niektoré slovenské filmy, výstavy fotografií a besedy s atraktívnymi hosťami.

Tento výnimočný ročník, ktorý sa organizuje aj s podporou mesta Prešov, sa uskutoční v dňoch 20.10. – 21.10.2017 (piatok a sobota) v priestoroch kina Scala. Počas 2 dní budete mať možnosť uvidieť filmy s horskou, bikerskou, lezeckou, freeriderskou tematikou a tiež témy divoká voda, dobrodružné cestovanie a mnohé iné.
Pripravení sú aj výnimoční hostia. V piatok to bude horolezec a filmár Pavol Barabáš, ktorý sa predstaví s multimediálnou prezentáciou „Jeden svet Pavla Barabáša“. Sobota bude patriť hosťovi Michalovi Sabovčíkovi, ktorý v tomto roku vystúpil spolu s Petrom Hámorom na himalájsku Dhaulágirí.
V piatok v dopoludňajších hodinách budú vybrané filmy dostupné aj ako organizované školské podujatia.
Organizátori tento ročník doplnili o viaceré zaujímavé podujatia, ktoré budú prebiehať počas celého festivalového víkendu.
V sobotu dopoludnia 21.10. sa na bouldrovke (umelej lezeckej stene) v Lanovom centre Outdoorpark uskutočnia od 9.00 Majstrovstvá Slovenska v lezení detí a v nedeľu 22.10. bude lezecká stena otvorená pre širokú verejnosť v rámci podujatia „Zlepši sa lezením“.

Viac o prehliadke filmov na: www.festival.skalnahrana.sk

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK