Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Prešovská primátorka navštívila deti v Klube nadaných detí

Októbrové stretnutie prešovských nadaných detí bolo venované rozvíjaniu fantázie, výtvarnej tvorivosti a spolupráce.

Zábavnou a pestrou pomôckou bola plastelína, prostredníctvom ktorej deti vytvárali tematické výtvory. Podporiť činnosť Klubu nadaných detí i samotné deti pri práci prišla primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová.

Plastelína (modelovacia hmota) patrí medzi obľúbené pomôcky detí v škole. Inak tomu nebolo ani na stretnutí prešovských nadaných detí, ktoré sa do sveta tvorivosti a fantázie vybrali za pomoci pestrých farieb plastelíny. Život v lese sa stal námetom zaujímavej práce, ktorá deti upútala. Lesné cestičky zdobené stromami s nádhernými korunami, žblnkajúci potôčik, rodinky húb schovávajúce sa v papradí a množstvo obyvateľov lesa – zvieratiek tvoriacich ducha lesa. To všetko sa odrazu zjavilo na laviciach žiakov, ktorých spoločnou prácou bolo vytvoriť „zelený svet“.

Činnosť Klubu nadaných detí Prešov a záujmy nadaných detí prišla podporiť primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová. Práca detí pani primátorku zaujala a nechýbali ani otázky smerované k malým architektom zelených lesov a ich zvieracích obyvateľov. V závere stretnutia sa členovia Klubu nadaných detí Prešov rozlúčili s pani primátorkou spoločnou fotografiou. Nechýbali ani propagačné predmety pri príležitosti 770. výročia mesta Prešov či sladké odmeny. Symbol prešovského Klubu nadaných detí – Malý princ sa zasa stal odmenou pre primátorku, ktorá podporila činnosť učiteľov prešovských nadaných detí.

Prvý Klub nadaných detí na Slovensku vznikol v Prešove už v roku 2013. V novom školskom roku (2017/2018) však môžeme hovoriť o pokračovaní súkromnej iniciatívy prešovských učiteľov, ktorí zo záujmového útvaru vytvorili jedinečný projekt vzdelávania nadaných a talentovaných detí. Nadaným žiakom sa venujú celé roky, vzdelávajú a vychovávajú, nadanie a talent sú pre nich výzvou.

Mohlo by Vás zaujímať
Máte doma budúceho škôlkara?
sto Prešov informuje rodičov o možnosti podávania žiadostí na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov na školský rok 2024/2025.
PREŠOVSKÁ UNIVERZITA SA STALA ODBORNÝM GARANTOM PROJEKTU NA BILINGVÁLNE VZDELÁVANIE DETÍ ZÁKLADNÝCH ŠKÔL
Prešov, 11. 04. 2024 – Prešovská univerzita (PU) v Prešove nadviazala spoluprácu s občianskym združením BILI School na projekte zameranom na bilingválne vzdelávanie detí od prvej triedy základnej školy. Tento inovatívny program, ktorý sa zaoberá vzdelávaním detí v dvoch jazykoch súčasne – slovenskom a anglickom, sa plánuje pilotne spustiť na vybraných verejných základných školách po celom Slovensku už v nadchádzajúcom školskom roku.
ŠTÁTNY TAJOMNÍK CHOVANEC DISKUTOVAL SO ŠTUDENTMI PREŠOVSKEJ UNIVERZITY O EURÓPSKEJ ÚNII
Prešov 18. 04. 2024 – O význame a prínosoch členstva Slovenskej republiky v Európskej únii diskutoval s viac ako stovkou študentov Prešovskej univerzity (PU) v Prešove štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ) Rastislav Chovanec.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK