PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16787/v_ambiciach_pokracuju-_do_druhej_sezony_vstupuju_s_pokorou_i_charitativnym_rozmerom.html

V ambíciách pokračujú, do druhej sezóny vstupujú s pokorou i charitatívnym rozmerom

Podporu v druhej sezóne prešovským hokejovým bojovníkom pred prvým zápasom vyjadrili rektor PU Peter Kónya, v zastúpení primátorky Prešova Andrey Turčanovej viceprimátor Štefan Kužma, patronát nad novým kádrom ponesie hokejový reprezentant SR Martin Gernát.

Hokejisti pred prvým zápasom v tejto sezóne predstavili svoje športové ašpirácie, marketingové novinky, charitatívne projekty i nové, dizajnovo pútavé dresy.

Hokejisti z Prešovskej univerzity sa aj v tomto akademickom roku zapájajú do Európskej univerzitnej hokejovej ligy. Pár minút pred úvodným buly druhej sezóny predstavili hráči UNIPO WARRIORS, hokejisti prešovského univerzitného tímu nových členov, ktorí ich v tejto sezóne posilnia. „Druhá sezóna pre nás znamená obmenený káder, prišlo medzi nás veľa nových hráčov. Po minuloročnom sklamaní do nej vstupujeme pokorne, s tým, že to môže byť už len lepšie, “ uviedol generálny manažér hokejového klubu UNIPO Warriors Dr. Adrián Kuba.

Vlaňajšiu premiérovú sezónu si bojovníci viedli statočne, skúsenosti ligových súperov však v mnohých momentoch rozhodli a Prešov sa v lige v uplynulom akademickom roku umiestnil na 9. priečke. „Liga sa tento akademický rok rozrástla o nové tímy z Česka a Maďarska, čo je vzostup na celkovo 13 tímov, do Prešova tak príde hrať najnovšie aj Budapešť, Olomouc či Brno, “ zdôraznil A. Kuba a dodal, že prvý rok bol pre manažment, trénerov a hráčov veľkou školou, ktorá ich vo viacerých oblastiach posunula a od tejto sezóny si veľa sľubujú.

Patronát nad klubom tento rok ponesie nový hokejový ambasádor, mladý prešovský talent s veľkým hokejovým príbehom, bývalý hráč americkej NHL (Edmonton Oilers), AHL, českej extraligy a aktuálny reprezentant SR v ľadovom hokeji Martin Gernát.

Okrem toho má táto sezóna v Prešove aj pridanú hodnotu – charitatívny rozmer. Hokejisti pripravujú dražbu dresov z minulej sezóny, výťažok ktorej pôjde mladým školákom zo štyroch Špeciálnych základných škôl v Prešovskom a Košickom kraji na nákup špeciálnych školských pomôcok a ich odovzdanie v adventnom období. Predvianočné obdobie sa však bude niesť aj v znamení akcie Mikulášsky koláčik, ktorý je organizovaný v spolupráci s Inštitútom edukológie a sociálnej práce FF PU, kedy výťažok z predaja napečených koláčikov pred zápasom bude opäť venovaný tým, ktorí to potrebujú.

Iniciatívu univerzity začať hrať európsky hokej i podieľať sa na budovaní sloganu ligy – „budúcnosť hokeja spočíva vo vzdelaní“, významnou mierou podporilo i mesto Prešov. Aj tento rok prišiel osobne bojovníkov podporiť rektor PU prof. Peter Kónya, viceprimátor Prešova Ing. Štefan Kužma, ktorý za mesto deklaroval podporu prešovského tímu, dekan Fakulty športu Pavel Ružbarský, viceprezident prešovského klubu Martin Staroň i generálny manažér EUHL Peter Špankovič.

Prešovskí hokejisti v počte štyroch desiatok športovcov vrátane dvoch zahraničných študentov z Ukrajiny, začali svoju prípravu od augusta 2017. V tejto sezóne ich čakajú dve desiatky zápasov, z ktorých polovicu odohrajú na domácom prešovskom ľade. Klub „bojovníkov“ tvoria výlučne študenti a organizačne tím zastrešujú zamestnanci Prešovskej univerzity, či dobrovoľníci. Prostredníctvom tohto športového projektu hokejisti pokračujú v prezentácii univerzity i mesta na európskej úrovni.

 
10.10.2017 | Pridal: Redakcia PIS | Šport | čítané: 1303 krát