Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Ďalšie financie do rekonštrukcie ciest a chodníkov

Komplexná rekonštrukcia a údržba miestnych komunikácií na území mesta Prešov bude pokračovať aj v nasledujúcom roku. Do rekonštrukcie ďalších 18 objektov v podobe ciest a chodníkov bude budúci rok investovaných milión eur.

Mesto pokračuje v historicky najrozsiahlejšej oprave prešovských komunikácií. V každej mestskej časti boli od roku 2015 realizované opravy ciest a chodníkov, rekonštrukcie sa dočkali aj dve desiatky zastávok MHD.

V nasledujúcom roku sa v týchto prácach bude pokračovať. V dnes schválenom zozname figurovalo 18 objektov ciest a chodníkov v rámci mesta. Ich predpokladaná cena je 1 mil. eur.

Konkrétne pôjde o Tomášikovú ulicu od Bajkalskej po Prostějovskú, cestu pred ul. A. Prídavku (22 - 24) vrátane parkoviska, cestu Pod Wilec Hôrkou, ul. Mudroňovu vrátane chodníkov po oboch stranách, ul. Budovateľskú od železničného prejazdu na Pavlovičovom námestí po Škultétyho, Ul. pri Mlyne, cestu na Gápľovej a Čipkárskej ulici, chodníky vo vnútrobloku Lomnickej, Justičnú ulicu vrátane priľahlých parkovísk, cestu na Smrekovej ulici, chodníky na Kamennej ulici (od č. 36 po pravej strane a č. 34 po ľavej strane), časť cesty na Sekčovskej ulici vrátane chodníka (od č. 11 pravostranný po č. 83).

Investované financie do rekonštrukcie ciest a chodníkov v roku 2015 predstavovali sumu 2 506 000,56 € vrátane DPH, v roku 2016 a 2017 to bolo 3 071 731,78 € vrátane DPH. Podarilo sa upraviť viac ako 100 úsekov, nového povrchu sa dočkali aj také ulice ako Budovateľská či Strojnícka.

Objekty boli vyberané na základe celkového technického posúdenia stavu cestného fondu, monitorovania konštrukčného stavu povrchov komunikácií, posúdením stavebného a dopravno-technického stavu miestnych komunikácií, miery ich poškodenia, ako aj zohľadnením požiadaviek jednotlivých VMČ.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK