PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16801/do_roka_pribudne_vpecovskej_novej_vsi_24_najomnych_bytov.html

Do roka pribudne v Pečovskej Novej Vsi 24 nájomných bytov

Otázka bývania patrí medzi tie, ktoré aspoň raz v živote rieši každý z nás. Snaha osamostatniť sa, či sen o vlastnej streche nad hlavou naráža na obmedzené možnosti individuálnej bytovej výstavby v našej obci.

S cieľom rozšíriť možnosti, ktoré Pečovská Nová Ves pri otázke bývania ponúka, rozhodlo vedenie obce o výstavbe nájomných bytov na Kvetnej ulici. Prvé dva bytové domy s 1, 2 a 2,5 izbovými bytmi by mali byť hotové na jeseň budúceho roka.
Výstavba 24 nájomných bytov je prvá etapa budovania novej lokality. Obec plánuje celkovo v troch etapách vybudovať do troch rokov spolu až 72 bytov. Okrem výstavby samotných bytových domov sa už pri plánoví projektu myslelo aj na občiansku vybavenosť, predovšetkým parkovacie miesta, prístupovú cestu a zeleň.

Celému zámeru predchádzala verejná obchodná súťaž na prenájom pozemkov, ktoré budú na spomínanú výstavbu slúžiť, zároveň starosta obce spolu s poslancami a prednostom navštívili už postavené nájomný byty v Sabinove a Toryse, aby sa informovali o skúsenostiach s touto formou bývania. Výška investície v prvej etape predstavuje 1. 300 000 eur.
Cieľom celého projektu je priniesť nové možnosti na bývanie v našej obci, pomoc mladým rodinám a vytváranie podmienok pre ďalšie navyšovanie obyvateľov obce.

Na obecný úrad boli pravidelne adresované otázky týkajúce sa výstavby nových ulíc, hľadanie pozemkov vhodných na výstavbu, čo len potvrdzuje, že Pečovská Nová Ves je stále atraktívna a je záujem sa tu usadiť.
Záujemcovia o nájomné byty môžu už teraz adresovať svoje žiadosti na adresu obecného úradu.

 
17.10.2017 | Autor: Slavomír Karabinoš | Spoločnosť | čítané: 2565 krát