Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Poznáme „naj“ zamestnankyne prešovského školského stravovania

Súčasťou Svetového dňa výživy je aj oceňovanie zamestnancov zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov za rok 2017.

Dlhoročné zamestnankyne svoju prácu berú ako svoje poslanie, ktorému sa venujú s láskou. Vidno to aj na charakteristikách, ktoré o nich pripravili kolegyne:

Alena Segedyová - ZŠ Matice slovenskej
S akou samozrejmosťou prijímame dokonale odvedenú prácu, s takou profesionalitou tú svoju v školskej jedálni vykonáva pani Alena Segedyová.
Už 28 rokov sa stravníkom ŠJ ZŠ Matice slovenskej prihovára s úsmevom, dobre naladená a ochotná pomôcť, keď treba. So skromnosťou sebe vlastnou, nekonfliktnou povahou, pracovitosťou a priateľským vystupovaním je v kolektíve veľmi obľúbená.
Určite by vedela v spomienkach nájsť časy, keď začínala a určite bude rada spomínať aj na tieto súčasné, plné pohybu, dynamiky a nových receptúr, s ktorými sa treba popasovať tak, ako to dokáže iba človek zanietený. A takým človekom pani Alenka určite je.
Patrí jej srdečná vďaka od všetkých kolegýň a stravníkov ŠJ ZŠ Matice slovenskej.

Janka Schvarczová - MŠ A. Prídavka
Janka Schvarczová pracuje v školstve od roku 2009. V MŠ Antona Prídavka začínala ako kuchárka, od roku 2015 zastáva pozíciu hlavnej kuchárky. Je usilovná a obetavá. Robí všetko preto, aby všetkým stravníkom, ale hlavne tým najmenším, chutilo čo najviac. Dbá na pestrosť stravy, čím im zabezpečuje prísun všetkých potrebných živín. Pani Janka plní navyše zodpovednú úlohu a to prípravu jedál pre deti s diétou „celiakia“, ktorú zastáva veľmi zodpovedne.
V kuchyni pod jej vedením to klape ako hodinky. A deti s obľubou konzumujú jej chutné jedlá a majú pre ňu takúto riekanku:

Naša milá Janka,
je naša najlepšia kuchárka.
Polievky sú jej špeciality,
Druhé jedlo je vždy bez chyby.
My ju všetci radi máme,
Za nič si ju nedáme.

Mária Semanová - ZŠ Prostějovská
Keď hovoríme o kvalitných zamestnancoch v školskom stravovaní mesta Prešov, určite medzi tých najkvalitnejších patrí aj ďalšia ocenená zamestnankyňa zo ŠJ v ZŠ na Prostějovskej ulici v Prešove. Pani Mária Semanová patrí medzi nosné kamene v tejto oblasti, je dlhoročnou členkou pracovného tímu vedúcich zariadení školského stravovania v meste Prešov, kde svojou neustálou prácou prispieva k rastu kvality a úrovne školského stravovania v meste Prešov. Takisto mnoho úsilia venuje aj tomu, že v štruktúrach Odborového zväzu neustále háji záujmy zamestnancov školského stravovania. Ale najdôležitejšie je, že nemá problém zapojiť sa do akejkoľkovek pilotnej aktivity súvisiacej s progresom v školskom stravovaní, či už je to stravovanie športovcov, tvorba a testovanie nových receptúr pre školské stravovanie, alebo v minulosti poskytovanie raňajok v škole a pod.

Mária Kľocová - MŠ Sládkovičova
Mária Kľocová, kuchárka v materskej škole Sládkovičová č. 3 , Prešov, alebo Marienka, ako jej všetci hovoria, je kuchárkou celou dušou a srdcom.
Už 30 rokov je nielen zamestnankyňou, ktorú by každý zamestnávateľ chcel mať, pretože je svedomitá, pracovitá, zodpovedná, kreatívna, čestná, ale aj žena s nemiznúcim úsmevom na tvári, pozitívnym prístupom k životu, a hlavne veľkou láskou k vareniu pre najmenších, Deti navštevujúce MŠ ju vnímajú nie len ako kuchárku, ale oslovujú ju dokonca “babka“. Svoju prácu dokáže okoreniť potrebnou dávkou humoru, ozdobiť pekným pohľadom a naservírovať jej výsledok veľkým aj malým stravníkom.
Spolupracuje na podujatiach organizovaných školou, prezentuje ukrajinsko – rusínske tradície, propaguje zdravú výživu aj medzi rodičmi. Svoje fyzicky náročné povolanie miluje a ako ona sama hovorí „už by nevymenila“.

Alena Segedyová  - ZŠ Matice slovenskej
Janka Schvarczová  - MŠ A. Prídavka
Mária Semanová  - ZŠ Prostějovská
Mária Kľocová  - MŠ Sládkovičova
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK