Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Partnerstvo, ktoré obstálo v lepších aj ťažších časoch - to je program spoločne pre región

U. S. Steel Košice, s.r.o. a Karpatská nadácia otvorili v pondelok 23. októbra 2017 už 11. ročník grantového programu Spoločne pre región, v ktorom prerozdelia na podporu verejnoprospešných komunitných projektov 13 500 eur.

O finančnú podporu z tohto programu sa môžu uchádzať neziskové organizácie a miestne samosprávy z Košického a Prešovského kraja, v ktorých pôsobia zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o. a jej dcérskych spoločností. Granty podporia projekty zvyšovania bezpečnosti vo všetkých oblastiach života, voľnočasové aktivity pre deti a mládež, ako aj environmentálne aktivity v maximálnej výške 2 500 eur. Uzávierka prijímania žiadostí o grant je 15. januára 2018.

Administrátorom grantového programu U. S. Steel Košice, s.r.o. je Karpatská nadácia. Od svojho otvorenia program podporil 95 projektov celkovou sumou viac ako 241 904,98 eur.

„Plne si v našej spoločnosti uvedomujeme, že hutnícka fabrika je dôležitou súčasťou tohto regiónu a že všetko, čo robíme, má naň dosah. Vďaka našim zamestnancom, ktorí tvrdo pracujú a pomáhajú firme byť úspešnou a vďaka partnerstvám s ďalšími ľuďmi a organizáciami, ktorým záleží na veciach verejne prospešných, dokážeme spoločne región rozvíjať, “ povedal pri otvorení 11. ročníka programu Scott Buckiso, prezident oceliarskej spoločnosti.

V minulom ročníku bolo podporených 6 projektov. Malých železničiarov potešili priestory v novej staničnej budove detskej historickej železničky v košickom Čermeli, obyvateľov obcí Jarabina a Hažlín nové oddychové zóny, milovníkov psov zase renovácia kynologického klubu Ľubovňan. Pribudla aj trojgeneračná komunitná záhrada v prešovskej Barličke a mladí dobrovoľníci z Domky sa pripravili na to, čo všetko dobrovoľníctvo ako životný štýl so sebou prináša.

„Jedenásty ročník nášho najstaršieho grantového programu, ktorý realizujeme v spolupráci s hutníckou spoločnosťou nepretržite už viac ako 10 rokov, je dôkazom zodpovedného partnerstva, ktoré pretrvalo napriek neľahkým časom a regiónu východného Slovenska prinieslo veľa príležitostí, nových skúseností, ale aj mnoho hmatateľných a viditeľných výsledkov, “ konštatovala Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko od roku 1995 a počas svojej existencie podporila stovky projektov sumou viac ako 2,1 milióna EUR. Poslaním Karpatskej nadácie je viesť ľudí a organizácie k zodpovednosti za seba, komunitu, región a budúcnosť. Od svojho založenia poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Karpatská nadácia sa aktívne venuje aj téme spoločenskej zodpovednosti firiem a firemnej filantropii.
U. S. Steel Košice, s.r.o. je najväčšia hutnícka spoločnosť na Slovensku a zároveň popredný firemný partner a zodpovedný komunitný sused podporujúci rozvoj regiónu, v ktorom žijú jeho partneri a zamestnanci. Robí tak od svojho založenia v roku 2000 prostredníctvom podpory detských a mládežníckych aktivít, zdravotnej starostlivosti, športu a športových podujatí, environmentálnych a vzdelávacích programov, projektov pomáhajúcich pri zachovaní kultúrnej identity regiónu, či zaoberajúcich sa zvyšovaním bezpečnosti pri práci i v každodennom živote. U. S. Steel Košice podporuje svojich aktívnych zamestnancov, váži si ich štedrosť pri firemných zbierkach na charitatívne účely a rozvíja ich dobrovoľnícku prácu v prospech komunity.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK