PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16814/poeticke_premeny_2017.html

Poetické premeny 2017

Aj v tomto roku vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia DJZ – útvar osvetovej činnosti realizuje podujatie pod názvom P o e t i c k é p r e m e n y, ktorého hlavným cieľom je podpora tvorby divadiel poézie v regióne.

Prvé stretnutie lektorov a mladých divadelníkov sa uskutočnilo 22. septembra, kde bol projekt predstavený, boli navrhnuté základné ideové východiská a dramaturgický výber.

Druhé stretnutie sa uskutočnilo 18. októbra 2017 v priestoroch ZUŠ na Moyzesovej ulici. Pod lektorským vedením Paedr. Márie Kuderjavej, PhD. , PhDr. Alžbety Verešpejovej, PhD. a PhDr. Mirona Pukana, PhD. začali študenti stredných škôl z Prešova vytvárať na motívy bájok I. A. Krylova divadlo poézie, ktoré chce byť aktuálnou výpoveďou "-násť" ročných na mnohé veci okolo nich, ktoré vnímajú kriticky, ale snažia sa s nadhľadom poukázať na svoj názor na ne.

Ďalšie stretnutie sa uskutoční 16. novembra v priestoroch baletnej sály /tehelne/ Divadla Jonáša Záborského v Prešove od 9.00 hod, lektorkou podujatia bude PaedDr. Mária Kuderjavá.

 
24.10.2017 | Autor: Dagmar Rusnáková | Kultúra a voľný čas | čítané: 1857 krát