Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Foto v Carafke 2017 – VI. ročník postupovej prehliadky fotografickej tvorby

V galérii Caraffova väznica sa už VI. krát uskutočňuje podujatie zamerané na fotografiu. Prešovskej verejnosti majú možnosť predstaviť začínajúci, aj skúsení fotografi svoje diela počas tradičného podujatia , , Foto v Carafke“, ktorú usporadúvame každoročne pri príležitosti mesiaca fotografie.

. Prihlásiť sa mohol každý, kto si chcel vyskúšať mieru svojho talentu v konfrontácii s odbornou porotou. Keďže sa celý rok v našom meste niesol v duchu osláv 770. výročia od prvej písomnej zmienky o Prešove, podmienili sme tohtoročnú výstavu tematicky tomuto faktu. Do postupovej fotografickej prehliadky sa zapojilo tento rok 31 autorov, spolu bolo zaslaných 75 fotografií v elektronickej forme. Hlavným kritériom súťažných fotografií bolo nájsť a vyjadriť Genia loci mesta Prešov.
Odborná porota v zložení – Jano Štovka MQEP, Slavko Hudák – predseda fotoklubu PAF 5,6 a Stano Mihálik Photo Fac Studio vyhodnotila a vybrala týchto postupujúcich autorov na výstavu , , Foto v Carafke 2017“

- Bombarová Monika
- Dancáková Lenka,
- Demčáková Nina
- Krafčíková Nikola
- Lorenčík Milan
- Marcinková Vladimíra
- Macko Dušan, (Monument), - Ocenený
- Miklošová Ľudmila – Hľadanie útechy
- Minár Patrik
- Alexandra Najmanová
- Imrich Olejník
- Erich Reichel /3/ Cestou, V mestskej bráne, Weber street gold – Ocenený
- Vladimír SabalV Parku
- Katarína Sabolová – (Vianočný Prešov )
- Peter Sedlák
- Martin ŠvecKalvária, Pohľad na Prešov, Huslista – Ocenený
- Maroš Tarasovič

Toto podujatie sa uskutočňuje vďaka dotácii Mesta Prešov. Vernisáž sa uskutoční 9.11.o 17.00 hod. na Floriánovej ulici pred galériou, na vernisáži vystúpi Šarišanček a Heľenine oči. V prípade nepriazne počasia sa vernisáž uskutoční v interiéri galérie. Výstava potrvá do 12.1.2018

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK