Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Foto v Carafke 2017 – VI. ročník postupovej prehliadky fotografickej tvorby

V galérii Caraffova väznica sa už VI. krát uskutočňuje podujatie zamerané na fotografiu. Prešovskej verejnosti majú možnosť predstaviť začínajúci, aj skúsení fotografi svoje diela počas tradičného podujatia , , Foto v Carafke“, ktorú usporadúvame každoročne pri príležitosti mesiaca fotografie.

. Prihlásiť sa mohol každý, kto si chcel vyskúšať mieru svojho talentu v konfrontácii s odbornou porotou. Keďže sa celý rok v našom meste niesol v duchu osláv 770. výročia od prvej písomnej zmienky o Prešove, podmienili sme tohtoročnú výstavu tematicky tomuto faktu. Do postupovej fotografickej prehliadky sa zapojilo tento rok 31 autorov, spolu bolo zaslaných 75 fotografií v elektronickej forme. Hlavným kritériom súťažných fotografií bolo nájsť a vyjadriť Genia loci mesta Prešov.
Odborná porota v zložení – Jano Štovka MQEP, Slavko Hudák – predseda fotoklubu PAF 5,6 a Stano Mihálik Photo Fac Studio vyhodnotila a vybrala týchto postupujúcich autorov na výstavu , , Foto v Carafke 2017“

- Bombarová Monika
- Dancáková Lenka,
- Demčáková Nina
- Krafčíková Nikola
- Lorenčík Milan
- Marcinková Vladimíra
- Macko Dušan, (Monument), - Ocenený
- Miklošová Ľudmila – Hľadanie útechy
- Minár Patrik
- Alexandra Najmanová
- Imrich Olejník
- Erich Reichel /3/ Cestou, V mestskej bráne, Weber street gold – Ocenený
- Vladimír SabalV Parku
- Katarína Sabolová – (Vianočný Prešov )
- Peter Sedlák
- Martin ŠvecKalvária, Pohľad na Prešov, Huslista – Ocenený
- Maroš Tarasovič

Toto podujatie sa uskutočňuje vďaka dotácii Mesta Prešov. Vernisáž sa uskutoční 9.11.o 17.00 hod. na Floriánovej ulici pred galériou, na vernisáži vystúpi Šarišanček a Heľenine oči. V prípade nepriazne počasia sa vernisáž uskutoční v interiéri galérie. Výstava potrvá do 12.1.2018

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK