Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prezidentka Lazorová dostala zlatú medailu za významný prínos v spolupráci s Prešovskou univerzitou

Vedecká rada Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity (FZO PU) počas medzinárodnej vedeckej konferencie Quo vadis zdravotníctvo III. dňa 26. októbra 2017 udelila prezidentke Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Mgr. Ivete Lazorovej, dipl. p. a. „Zlatú medailu“ za významné prínosy a zásluhy o rozvoj FZO PU.

„Som nesmierne poctená zlatou medailou, myslím si však, že to nie je len moje ocenenie, ale celkovo uznanie spolupráce komory so vzdelávacími inštitúciami ako takými. Myslím si, že partnerstvo Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek s Fakultou zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity je na veľmi dobrej úrovni, čo je dôležité pre nastavenie spoločných stratégií v oblasti vzdelávania sestier do budúcnosti. Vieme komunikovať, diskutovať a hľadať riešenia pre prax, čo je veľmi dôležité, “ konštatovala po prebraní ocenenia prezidentka SK SaPA Mgr. Iveta Lazorová, dipl. p. a. , ktorá absolvovala bakalárske štúdium pôrodnej asistencie v externej forme na Fakulte zdravotníckych odborov PU v Prešove.
Roky strávené na Fakulte zdravotníckych odborov PU v Prešove považuje za náročné, no krásne a obohacujúce. Ako ďalej povedala prezidentka SK SaPA, univerzitu si váži za kvalitné vzdelávanie, ale aj za príležitosti na formovanie názorov a postojov či podnetné diskusie. „Pomaly sa mení aj naše postavenie v zdravotníckom tíme a myslím, že nielen ja, ale aj moje kolegyne vďačíme veľmi veľa FZO PU. Dala nám nielen nové, rozšírené teoretické vedomosti, ale hlavne v nás dokázala vzbudiť presvedčenie, že máme svoju cenu, že sme potrebné a nenahraditeľné. FZO PU nás naučila vážiť si samých seba, svoju prácu, svoje vedomosti, obhajovať svoje postoje a v neposlednom rade nás naučila aj byť zodpovednými za svoje rozhodnutia. Ja osobne môžem s určitosťou povedať, že FZO PU zásadným spôsobom ovplyvnila moje profesionálne smerovanie, za čo som veľmi vďačná všetkým, ktorí sa na tom podieľali, “ dodala prezidentka SK SaPA Mgr. Iveta Lazorová, dipl. p. a

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK