Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Kto sa stane dobrovoľníkom roka?

„Krajské Srdce na dlani 2017“ je ocenenie, ktoré organizuje Prešovské dobrovoľnícke centrum a túto tradíciu buduje už 15. rokov.

Táto snaha smeruje k zvýšeniu statusu dobrovoľníctva a povzbudeniu k angažovanosti cez:
- ocenenie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok (jednotlivcov) ktorí dobrovoľnícku činnosť vykonávajú bez nároku na finančnú odmenu, kde radíme aj jednorazový a výnimočný čin v prospech iných v rôznych oblastiach spoločenského života.
- skupinu/kolektív dobrovoľníkov, ktorí pracujú kompaktne a angažujú sa v kultúre, športe, sociálnej, ekologickej, či v oblasti prevencie a komunitného rozvoja.
- ocenenie organizácie, ktorá dlhodobo pracuje s dobrovoľníkmi, motivuje ich k dlhodobej činnosti a vytvára im adekvátne podmienky, ale má vytvorenú pozíciu koordinátora dobrovoľníkov.

Ocenenie sa udeľuje v nasledovných kategóriách:
- Vzdelávanie a osvetová činnosť
- Ochrana životného prostredia a environmentálna oblasť
- Sociálna pomoc a zdravotnícke služby
- Kultúra, umenie, knihovníctvo a kultúrne dedičstvo
- Komunitný rozvoj a občianska spolupatričnosť
- Termín doručenia návrhov/nominácií je stabilný, do 15. novembra 2017 (streda)

Nominácie je možné posielať elektronicky na info@dobrovolnictvopo.sk, alebo na adresu sídla PDC: Prešovské dobrovoľnícke centrum, Čapajevova 9, 080 01 Prešov

Ocenenie sa udeľuje pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov, 5. decembra a Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov, 5. novembra.

Regionálne oceňovanie „Srdce na dlani“ uskutočňuje aj Bratislavské dobrovoľnícke centrum, Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici a Nitrianske dobrovoľnícke centrum. Všetky menované centrá využívajú jednotné logo vytvorené len pre túto príležitosť, ktorého tvorcom je Ing. arch. MIROSLAV CIPÁR, slovenský výtvarník, maliar, grafik, dizajnér a ilustrátor.

Ďalšie informácie poskytne Bc. Juliana Hajduková, podpredsedníčka PDC; 0908217080

Dobrovoľníctvu budú venované aj DNI AKTÍVNEHO DOBROVOĽNÍCTVA - DAD, ktoré sa organizujú už 10-ty krát. Tento jubilejný ročník patrí k trom najúspešnejším ročníkom. V roku 2017 sa zapojilo 1.478 účastníkov, aktívne pomáhalo 1133 dobrovoľníkov v 28 organizáciách.

Viac informácií nájdete na: http://www.dobrovolnictvopo.sk/projekty/dad-dni-aktivneho-dobrovolnictva

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK