Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prvý vianočný singel tohto roka je tu. Natočila ho prešovská skupina Atlantida

Prešovská rocková skupina Atlantida má nový singel Milión vôní, ktorý je prvou vianočnou pesničkou roka 2017.

Autor hudby Peter Vyslocký a textár Michal Frank sa rozhodli uverejniť skladbu skôr než by sa mohla stratiť v záplave tradičných vianočných hitov. Svoje dielo predstavujú prostredníctvom lyric videa.

Nápad na vianočný singel prišiel náhodou a skupina Atlantida tak nadväzuje na predošlú spoluprácu s autorom textu. Pred časom totiž prerobila jeho punkovú antivianočnú skladbu Vianoce 92. „Teraz sme chceli pozitívny, príjemný text so silným refrénom. Verím, že sa Milión vôní bude páčiť nielen rockovo naladeným fanúšikom, “ spomína na spoluprácu hudobník Peter Vyslocký.

„Aj stereoptyp môže byť príjemný. My sme sa rozhodli spievať o tom vianočnom, kedy ľudia pozerajú osvedčené filmy ako Mrázik, Tri oriešky pre Popolušku, S tebou ma baví svet alebo sa pripravujú na Štedrý večer a podobne, “ hovorí Michal Frank o pesničke, v ktorej texte odkazuje aj na známu skladbu Happy X-Mass (War Is Over). Samotné lyric video obsahuje okrem záberov kapely aj rôzne vianočné fotografie, medzi nimi tiež retro zábery z detstva.

Video nájdete tu:

https://www.youtube.com/watch?v=smtIxMFoOWc&feature=youtu.be

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK