Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Ekoprimu Prešov prvý zápas nevyšiel podľa predstáv

Prešovskí futsalisti majú za sebou úvodný duel v sezóne 2017/2018. Prvé stretnutie im ale nevyšlo podľa predstáv. Na ihrisku Humenného prehrali 4:6

V 1. kole druhej futsalovej ligy Východ sa stretol domáci Angels Humenné a FK Ekoprim Prešov. Hostia zo Šariša nezachytili úvod stretnutia, prvý gól inkasovali hneď v prvej minúte, druhý v desiatej. Potom znížil na 1:2 Jakub Harčár, ale tesne pred polčasovou prestávkou domáci opäť zvýšili na rozdiel dvoch gólov 3:1.

Na začiatku druhého dejstva ale Prešovčania na svojho súpera poriadne vybehli a dokázali otočiť skóre. V priebehu piatich minút skórovali trikrát a vyhrávali 4:3. Najprv sa presadil Tomáš Eliáš, potom Rudolf Beliš a Marek Varga. Šarišania boli vo vedení, ale ďalšiu trefu už nepridali. Naopak, domáci zabrali a otočila sa k nim aj šťastena. Hostia zahodili dve tutovky, na druhej strane hráči z Humenného svoje šance premenili. V 32. minúte vyrovnali skóre a ich snaha sa prejavila aj v záverečnej päťminútovke, v ktorej skórovali dvakrát a nakoniec sa tešili z víťazstva 6:4.

Hodnotenie
Stretnutie zhodnotil hráč FK Ekoprim Prešov Stanislav Krempaský. „Pred začiatkom novej sezóny sme odohrali iba jeden zápas, a to vo finále Východoslovenského Superpohára v Košiciach. Inak sme nemali žiadne prípravné stretnutia. Nezachytili sme úvod duelu a dostali dva zlepené góly. Keď sa nám začalo viac dariť, skončil sa prvý polčas. V úvode druhého dejstva sme ale zapli a otočili stav. Potom to ale vyzeralo tak, ako keby sme sa uspokojili, prestali sme napádať, nepodarilo sa nám premeniť šance a súper sa dostal na koňa. Celý zápas bol ale skôr vyrovnaný a súper mal viac šťastia.“

Prešovčanom v prvom stretnutí sezóny chýbalo viacero hráčov. „Zápas sa začínal o pol šiestej, a preto niektorí nestíhali z práce. Do stretnutia sme išli iba s jedným brankárom, chýbali nám gólmani Lukáš Chovan a Matúš Lipka, nenastúpil ani Matúš Mihok. Najbližšie hráme doma. V piatok proti Bardejovu by sme už mali nastúpiť všetci. Chceli by sme uspieť, nesmieme si už dovoliť zakopnúť, pretože liga má len desať kôl a každé zaváhanie nás môže stáť postup, “ dodal Stanislav Krempaský.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK