Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Zaujímavá konfrontácia v Prešove

V piatok sa bude v Prešove konať zaujímavá konfrontácia. V Šarišskom derby si sily zmerajú futsalisti FK Ekoprim Prešov a hráči Partizána Bardejov.

Šarišania odohrali úvodný zápas druhej ligy v skupine Východoregión u súpera. Na ihrisku Humenného ale neuspeli a domácemu tímu podľahli 4:6. Zaváhanie z prvého kola budú chcieť odčiniť doma proti Bardejovu, ktorý ale minulý týždeň bodoval naplno. Futsalisti Partizána na domácej palubovke zvíťazili nad hráčmi ZLATO lux Košice 10:7 a s lepším skóre sú v tabuľke na prvom mieste pred druhým Humenným. Prešovčania sa v piatok predstavia doma po prvýkrát v novej sezóne.

„V pohárovom zápase aj v prvom ligovom stretnutí v Humennom sa ukázalo, že musíme popracovať na lepšej defenzíve, obranu treba v ďalších dueloch zlepšiť. Silu Bardejova nepoznáme, ale nič iné ako víťazstvo v piatok neberieme, “ uviedol tréner prešovských futsalistov Marek Ondrík a na zápas pozval všetkých fanúšikov. „Na futsal chodilo vždy veľa ľudí. Dúfam, že budú chodiť v hojnom počte aj teraz na druhú ligu. V Prešove je dobrá a rodinná atmosféra, fandí sa slušne a bez vulgarizmov, vítaní sú aj rodičia s deťmi. Futsal je atraktívny šport a na zápas majú otvorené dvere celé rodiny a všetci fanúšikovia.“

Šarišské derby medzi Prešovom a Bardejovom sa bude začínať v piatok o 20. hod. Hrať sa bude v športovej hale Hotelovej akadémie na Baštovej ulici v Prešove.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK