Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

XXVI. ročník Festivalu duchovných piesní byzantského obradu

Prinášame Vám fotoreport z XXVI. ročníka Festivalu duchovných piesní byzantského obradu, ktorý sa konal 10. - 12. novembra v Katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa v Prešove.

Otvorenie festivalu sa začalo Archijerejskou Svätou liturgiou, ktorú spieval Gréckokatolícky zbor Stauros z Prešova. V sobotu na festivalovom koncerte sa predstavili zbory: Gréckokatolícky zbor Byzantion - Lipany, Kňazský zbor sv. Jakuba, Miešaný spevácky zbor Chrysostomos - Vranov nad Topľou, Zbor sv. Jozefa pri Bazilike Svätého Ducha - Michalovce, Gréckokatolícky chrámový zbor P. P. Gojdiča - Vranov nad Topľou - Čemerné, Zbor sv. Cyrila a Metoda pri Katedrálnom chráme Narodenia Presvätej Bohorodičky - Košice, Zbor sv. Romana Sladkopevca - Prešov, Gréckokatolícky zbor Stauros - Prešov-Sekčov, Gréckokatolícky katedrálny zbor sv. Jána Krstiteľa - Prešov, Spojené prešovské gréckokatolícke zbory.
V nedeľu bol festival ukončený Svätými liturgiami v Katedrálnom chráme o 8.00 a 10.00 hod. , ktoré spievali Gréckokatolícky chrámový zbor P. P. Gojdiča - Vranov nad Topľou-Čemerné a Zbor sv. Cyrila a Metoda pri Katedrálnom chráme Narodenia Presvätej Bohorodičky - Košice.
Festival sa konal pri príležitosti 770. výročia prvej písomnej zmienky o Prešove a pod záštitou Mons. Jána Babjaka SJ prešovského arcibiskupa a metropolitu.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK