PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16885/vajcova_kriza_zazehnana_helenine_oci_prichadzaju_s_novym_albumom-_vola_sa_vajco-.html

Vajcová kríza zažehnaná! HEĽENINE OČI prichádzajú s novým albumom. Volá sa Vajco.

Fanúšikovia známej slovenskej kapely sa môžu tešiť na v poradí už štvrtý štúdiový album. Kapela dnešným dňom spúšťa k nemu predpredaj na svojej webovej stránke. Vďaka tomu ho budú mať priaznivci skupiny doma o pár dní skôr, než sa dostane do oficiálnej distribúcie.

Heľenine Oči s ich povestným humorom na svojej stránke uvádzajú: „Vajíčkovú krízu sa možno podarí na Slovensku zažehnať vďaka najlepšej a zároveň najskromnejšej kapele na svete - prešovským Heľeniným Očiam. Sme jediná kapela, ktorá sa postarala o to, aby v žiadnej rodine nechýbalo Vajco. Kúp Vajco – zachrániš Vianoce!“

Vajco sa totiž volá ich nový dvojalbum, ktorý sa dostane na pulty predajní už tento december. „Názov Vajco sme zvolili kvôli tomu, že je to podľa nás krásne východniarske slovo. Keď niekto povie vajco, je jasné, odkiaľ pochádza. Zároveň je tento názov ľahko zapamätateľný a ľahko použiteľný „light“ motív v rámci marketingu kapely. Napríklad: Naše vajcia u vás doma už pod stromčekom!“ smeje sa líder skupiny Heľenine oči, Martin Mihalčín.

Na dvojalbume sa nachádza 18 autorských piesní, ktoré kapela rozdelila na dva samostatné nosiče, Vajco namäkko a Vajco natvrdo. Už samotné názvy prezrádzajú, akým štýlom sa ktoré bude uberať. Vajco namäkko tvorí 9 poväčšine akustických piesní, zatiaľ čo Vajco natvrdo obsahujúce ďalších 9 songov poňala kapela skôr metalovo či punkovo.

„Práve plynie 18ty rok od vzniku kapely Heľenine oči, preto sme zvolili tento počet piesní.“ vysvetľuje spevák kapely a zároveň dopĺňa, že si kapela naplánovala krstiť album na všetkých koncertoch, ktoré odohrá v roku 2018. Vzhľadom k tomu, že Heľenine oči patria k najčastejšie koncertujúcim kapelám na Slovensku, krstov očakávame neúrekom.

Predpredaj dosky zaháji kapela už 24. novembra s tým, že v piatok 8. decembra by mohli mať celou kapelou podpísaný dvojalbum Vajco fanúšikovia exkluzívne doma. Oficiálny predaj na kamenných predajniach sa spustí 11. decembra, čo znamená, že pred Vianocami bude Vajec dostatok.

 
29.11.2017 | Autor: Edo Kopček | Kultúra a voľný čas | čítané: 2004 krát