Utorok, 23. apríl 2024
Meniny má Vojtech | zajtra Juraj

Advent rozospieva Prešov

K prešovskému adventnému obdobiu a Vianočným trhom neodmysliteľne patrí aj bohatý kultúrny program. Tento rok nás čaká aj novinka - jeden moment, obľúbené koledy a Prešov sa rozospieva v rámci projektu Slovensko spieva koledy.

Vystúpenia rôznych folklórnych súborov a skupín v rámci Vianočných programov dotvoria adventnú atmosféru v centre mesta od budúceho týždňa v dňoch 8. , 13. , 15. , 20. a 22. decembra. Kultúrny program na pódiu Hlavnej ulice bude v uvedené piatky a stredy v čase od 16:00 h do 18:00 h. Súčasťou adventných podujatí bude 15. decembra aj Vianočná burza starožitností.

V piatkových vystúpeniach pod názvom Hudba na trhoch 2017 nám spríjemnia predvianočný čas napr. TOMI SÚČIK a MAREKLACKO, JURAJ HNILICA, ŤASKOVCI, Dorota Doris Tóthová a Arpád Farkaš, v posledný predvianočný piatok (22. decembra) sa môžeme tešiť na populárne skupiny KOMAJOTA a NOCADEŇ.

Stredajšie programy sú rozdelené na Spevácke zbory, ktoré svoj vianočný repertoár predstavia dňa 13. decembra a folklórne súbory následne o týžden, dňa 20. decembra.

Novinkou tohoročných sviatkov je aj pripravovaný projekt „Slovensko spieva koledy“, ktorý sa uskutoční v rovnakom čase na rôznych miestach Slovenska. V rámci adventného programu sa na celom Slovensku budú spievať tri rovnaké koledy: Búvaj Dieťa krásne, Nesiem vám noviny, počúvajte! a Narodil sa Kristus Pán.

Čas, v ktorom sa Prešov zapojí do tejto akcie, je fixný - prvé tóny kolied začneme spievať presne 13. decembra o 18.00 h.

Zapojiť sa môže každý, veríme, že z tejto akcie sa stane nová prešovská predvianočná tradícia.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK