PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16896/zacal_sa_12-_rocnik_sutaze_fotografia_ocami_deti.html

Začal sa 12. ročník súťaže Fotografia očami detí

Organizátori celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným oznámili v novembri začiatok 12. ročníka internetovej súťaže Fotografia očami detí. Nad súťažou pre žiakov základných škôl a 8-ročných gymnázií do 15 rokov prevzal záštitu podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini.

Internetový projekt Fotografia očami detí prebieha v dvoch súťažných kategóriách: fotografia digitálnym fotoaparátom a fotografia mobilným telefónom. Súťažiaci sa registrujú na webovej stránke súťaže www.fod.sk a počas doby trvania projektu môžu posielať svoje fotografie na webovú stránku.

V novom ročníku fotografickej súťaže si súťažiaci môžu vyberať spomedzi vyhlásených tém: Príroda okolo nás, Ľudia, Všetko čo mám rád, Portrét, Ulica, Šťastie, Farby, Veda a technika. Súťažné fotografie je možné posielať od novembra 2017 do júna 2018, a to podľa výberu súťažiaceho do ľubovoľnej z ponúkaných tém. Posielať súťažné fotografie je možné každý mesiac – tri fotografie do každej zo súťažných kategórií (fotoaparát – mobilný telefón).

Mená porotcov v novom ročníku súťaže sa organizátori rozhodli zverejňovať priebežne – pri vyhlasovaní výsledkov – mien víťazov. Nebude chýbať porota Rozumieme nadaným, či hlasovanie návštevníkov webovej stránky Fotografia očami detí.
Organizátorom celoslovenskej internetovej súťaže Fotografia očami detí je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Súťaž Fotografia očami detí patrí medzi projekty celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným.

 
2.12.2017 | Autor: Ľuboš Lukáč | Kultúra a voľný čas | čítané: 1492 krát