PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16897/presov_karate_lady_-_michaela_bryndzova_priniesla_z_majstrovstiev_slovenskej_republiky_bronz.html

Presov karate lady - Michaela BRYNDZOVÁ priniesla z Majstrovstiev Slovenskej republiky bronz!

Začneme od konca, avšak PRESOV KARATE KIDS počas novembra a decembra 2017 absolvovali viacero významných domácich a zahraničných súťaží.

Začiatkom decembra sa konali Majstrovstvá Slovenskej republiky kadetov a Juniorov v karate v Trnave. Na súťaž sa museli PRESOV KARATE KIDS z JUNIORU PREŠOV kvalifikovať cez 3-kolovú kvalifikačnú súťaž. Následne zo súťaží Slovenského pohára a M- VÚKABU konajúcich sa v Košiciach a Šuranoch postúpilo na M-SR v karate kadetov a juniorov do Trnavy - 9 súperov PRESOV KARATE KIDS - Vraňuchová, Šofraneková, Bryndzová, Babjarová, Palková, Čonka, Zakarovský, Jaššová a Shonwiesner.

Prešovčania nemali veľké ambície, keďže členská základňa junioru je z veľkej časti zložená z detí, ktoré majú stále menej ako 12 rokov a preto nemôžu štartovať v týchto kategóriach. Aj z výpravy, ktorá vycestovala do Trnavy, bola väčšia časť detí ostaršená. Deti, ktoré cestovali do Trnavy, trénujú športové karate od roku 2014, resp. 2015, čo je v ponímaní športového karate minimálny úsek na to, aby sa s nimi dalo pracovať v rámci získania medaile z takéhoto vrcholového podujatia. Vo vekových kategóriach nad 12 rokov je obrovská konkurencia a nájdu sa tam už aj zápasníci, ktorí trénujú karate 2x dlhšie ako PRESOV KARATE KIDS v ich kategóriach. Aj napriek tomu deti nesklamali a bojovali, čoho predpokladom je ich drina a chcenie na tréningoch. V bojoch o 3. miesto prehrala Júlia Vraňuchová. Je to skvelý výsledok pre Júliu, ktorá je vekom aj skúsenosťami stále začiatočníčkou v karate.

V družstvách podali skvelý výkon taktiež dievčatá Šofraneková, Babjarová a Jaššová. Nedokázali však zvíťaziť v boji o 3. miesto, tak im ostala nepopulárna zemiaková medaila. To najlepšie prišlo na záver dňa. Michaela Bryndzová, ktorá do posledného dňa nevedela či bude štartovať pre zranenie kolena, dokázala zabojovať a získala bronzovú medailu!
Ak si uvedomíme že s natiahnutými postrannými väzmi, bez možnosti poriadnych kopov dokázala vybojovať cenný kov v športovom zápase KUMITE 14-15 ročných kadetiek, potom musíme dať dole klobúk a veriť, že raz Miška bude brať medaily aj z kategórie senioriek.

Za zmienku stojí ešte účinkovanie Sofie Haleckej v rámci medzinárodného turnaja Kachikan Cup 2017 v Nitre počas novembra, kde Sofia vybojovala pre Prešov zlatú medailu. Úradujúca vicemajsterka Slovenskej republiky potvrdzuje, že je najväčším talentom aký prešovské karate doposiaľ malo v jej veku - 7 rokov. Zároveň v tomto termíne prešovčania prebrali pohár v Košiciach na žiackej lige za 2. miesto v celkovom poradí klubov v minulej sezóne. PRESOV KARATE KIDS získali 10 pohárov pre celkových víťazov. Super vizitka pre stále ešte tak mladý klub so začínajúcimi karatistami. V Košiciach na úvodnom kole žiackej ligy nastúpili teda prevažne začiatočníci z minulej sezóny, ale aj to stačilo na zisk 20 medailí!

Nakoniec jesenného ťaženia spomeňme Grand Prix Ostrava 2017, kde PRESOV KARATE KIDS bojovali o cenné kovy. V ťažkej nepriestrelnej konkurencii, dosiahol na bronzovú medailu len ich SENSEI - Rastislav Miklič. Ten opäť podobne ako v Rumunsku štartoval v kategórii MASTERS v súbornom cvičení KATA, a podobne ako zamlada, neodišiel zo súťaže naprázdno.

PRESOV KARATE KIDS najbližšie čaká vystúpenie na medzinárodnej súťaži Farmex Cup 2017 v Nitre a následne budú organizovať PRESOV KARATE CUP 2017 v Prešove, pre svojich začiatočníkov a možno dôjdu aj NINJA KORYTNAČKY…:D

 
4.12.2017 | Autor: Ľubomír Čiernik | Šport | čítané: 3136 krát