PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16902/desiatky_ziakov_zakladnych_skol_sa_ucili_a_hrali_na_pedagogickej_fakulte_pu_v_presove.html

Desiatky žiakov základných škôl sa učili a hrali na Pedagogickej fakulte PU v Prešove

Po vydarenom podujatí pre deti z materských škôl zorganizovala Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove (PF PU) tentokrát akciu, ktorej cieľovou skupinou boli žiaci základných škôl. Tretieho ročníka Dňa základných škôl, ktorý vznikol na podnet študentov PF, sa tento rok zúčastnilo 120 žiakov.

„Deň ZŠ organizovaný našou fakultou patrí k obľúbeným podujatiam, ktoré majú ambíciu stať sa tradíciou. Veľký záujem zo strany ZŠ je pre našu fakultu znamením, že svoju prácu robíme dobre, profesionálne, mnohí úspešní učitelia sú naši absolventi. Pedagogická fakulta aj takýmto podujatím rozvíja spojenie s praxou, ktoré považujeme aj vzhľadom na zameranie našej fakulty za viac ako dôležité, “ uviedla na otvorení dekanka PF doc. Jana Burgerová. Ako dodala, pre mimoriadny záujem zo strany škôl boli na fakultu pozvaní žiaci s pani učiteľkami počas dvoch dní, vzhľadom na to, že predchádzajúce ročníky sa realizovali v priebehu jedného dňa. Tretieho ročníka sa zúčastnilo dovedna 120 žiakov zo ZŠ Lesnícka, Kúpeľná, Ľubotice, Fričovce, SZŠ DSA Mukačevská.

„Cieľom tohto podujatia je poskytnúť priestor študentom, ktorí si chcú vyskúšať vzdelávanie inak, v takmer ideálnych podmienkach, recipročne poskytnúť pedagógom z cvičných škôl fakulty nové námety na výchovno-vzdelávací proces, “ priblížila organizátorka podujatia dr. Hedviga Hafičová z Katedry prírodovedných a technických disciplín PF. Zároveň doplnila, že podporný servis pri organizácii majú už tradične na starosti študenti nižších ročníkov (tento rok to boli študenti a študentky 1. ročníka bakalárskej stupňa), ktorí tento deň môžu viesť o niekoľko rokov.

Vzdelávací blok dvoch vyučovacích hodín viedli študentky denného aj externého štúdia 2. ročníka Učiteľstva pre primárne vzdelávanie PF. Vyučovacie bloky boli tento rok zamerali na oblasť informatiky, prírodovedy a slovenského jazyka. Žiaci pracovali vo vesmírnej triede, triede Robotov či triede Pampulónov. „V prvý deň podujatia bola na fakulte aj výstava tvorená prezentáciou prác študentov, ktorú si boli žiaci spolu pozrieť. Nechýbala ani krátka exkurzia po univerzitných priestoroch. Stretli sme sa aj s otázkou: Keď chcem byť vedkyňa, môžem teda študovať na vašej univerzite? , “ úsmevne uzavrela Hafičová.

 
5.12.2017 | Autor: Anna Polačková | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1482 krát