Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Novozvolený župan navštívil Prešovskú univerzitu

Prešovskú univerzitu (PU) v Prešove včera navštívil nový predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský. Na jeho prvej oficiálnej návšteve univerzity ho prijal rektor PU Peter Kónya.

Jedny z prvých krokov novozvoleného prešovského župana smerovali na Prešovskú univerzitu. „Som rád, že ste si našli čas a krátko po nástupe do úradu ste navštívil práve našu univerzitu, “ vítal župana na pôde univerzity rektor Peter Kónya. Ako doplnil, spoločne so županom diskutovali o vzájomnej spolupráci PSK a univerzity, ako aj o nových prienikoch, ktoré by túto spoluprácu mohli ešte zintenzívniť.

„Prešovský samosprávny kraj ponúka pomocnú ruku Prešovskej univerzite. Som rád, že kraj ožíva a prosperuje aj vďaka študentom, ktorí na nej študujú, “ uviedol na stretnutí predseda PSK Milan Majerský. Podľa jeho slov by bolo ideálne, aby študenti po skončení štúdia ostali pracovať a žiť v Prešovskom kraj.

Na stretnutí, ktoré sa nieslo v priateľskej a otvorenej atmosfére, rektor univerzity predsedu PSK informoval o štruktúre štúdia na Prešovskej univerzite, o jej zameraní, činnostiach, ale aj o celkovom počte študentov a súčasnom postavení univerzity. Rektor Kónya vyzdvihol, že univerzita počas svojej dvadsaťročnej existencie dokazuje, že je stabilnou súčasťou a pilierom vzdelávania na východnom Slovensku.

V rámci diskusie sa taktiež dotkli otázky pripravovanej rekonštrukcie Univerzitného viacúčelového športového areálu PU na Ul.17.novembra, ktorá má byť financovaná na základe združenej investície PU a PSK. Hlavným zámerom projektu je zlepšenie aktívneho štýlu života vo všetkých vekových kategóriách populácie Prešovského kraja a Východoslovenského regiónu. Vybudovaná infraštruktúra má slúžiť širokej verejnosti dotknutého regiónu na vytvorenie pozitívneho vzťahu k rôznym pohybovým aktivitám a vytvoriť predpoklad pre socio-ekonomickú udržateľnosť a rozvoj regiónu.

Na záver stretnutia rektor univerzity pozval predsedu PSK na pripravovaný Adventný koncert (6. december), ako jedného zo sprievodných podujatí venovaných oslavám 20. výročiu založenia univerzity, ktoré v týchto dňoch vrcholia na Prešovskej univerzite.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK