PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16929/o_mladeznicky_futsal_je_v_fk_ekoprim_presov_zaujem.html

O mládežnícky futsal je v FK Ekoprim Prešov záujem!

Vo futsalovej extralige juniorov U18 má od tohto ročníka zastúpenie aj klub FK Ekoprim Prešov. Mladí Šarišania sa o prvé majstrovské body v tejto súťaži pobili premiérovo.

Vo futsalovom klube FK Prešov pravidelne pracujú s mládežou. Obidve kategórie juniorov -U20 a novovzniknutá U18, pôsobia v najvyššej celoslovenskej súťaži. Mladým talentom sa venujú tréneri, ktorí ich pripravujú na rolu futsalistov a budujú u nich aj vzťah k športu. Hráči sa na tréningoch pohybovo rozvíjajú a utužujú vzťahy v kolektíve.

Dvakrát vyhrali
Hráči z kategórie U20 začali novú sezónu už v októbri. Aktuálne majú odohratých šesť zápasov, po ktorých sa nachádzajú na 4. mieste. Do súťažného kolotoča už vstúpila aj prešovská osemnástka. Futsalisti z tejto kategórie odohrali úvodné dve stretnutia v Košiciach a vyšli im na výbornú. Proti dvom žilinským tímom dvakrát vyhrali. Nad MŠK Žilina zvíťazili tesne 5:4, Makroteam Žilina ale zdolali vysoko 13:0 a po prvých dvoch stretnutiach majú na konte plný počet bodov. „S MŠK sme vyhrávali už 4:1, súper však potom stav zdramatizoval a až pred koncom sme strelili víťazný gól. Očakávali sme, že ďalší súboj s Makroteamom bude ťažší. Chlapci ale k stretnutiu pristúpili veľmi dobre a podali výborný výkon. Výsledok je skvelý, “ zhodnotil obe stretnutia tréner prešovskej osemnástky Jakub Harčár.

V FK Prešov sa na prácu s mládežou sústreďujú už dlhšiu dobu. V klube funguje kategória U20, ktorá pôsobí tiež v celoslovenskej extralige juniorov. Kategória U18 sa vytvorila pred začiatkom tohto ročníka. „Chlapci získavajú zápasovú prax, s futsalom ešte len začínajú, snažíme sa preto, aby hrali pravidelne. Preto sme teraz vycestovali s menším počtom hráčov - boli siedmi a mali sme jedného brankára. Cieľom je, aby mali väčšie zápasové zaťaženie. Chceme, aby boli na palubovke dlhšie a boli viac vyhratí. Máme iba dvoch alebo troch chlapcov, ktorí hrali futsal aj v minulej sezóne v U20, ostatní hráči sa k nám pripojili len nedávno.“

Cieľom novovytvorenej kategórie je získavať čo najviac skúsenosti. „Našou ambíciou je skončiť v extralige do štvrtého miesta a takýto cieľ má aj kategória U20. Uvidíme či sa to podarí. Veľké očakávania nie sú, snahou je, aby hráči získali prax a neskôr boli prínosom do A tímu, s ktorým by sme sa radi vrátili do extraligy, “ priblížil plány tréner Jakub Harčár.

Hľadáte vhodné športové využitie pre Vaše deti? Príďte medzi nás! Organizujeme pravidelné športové súťaže vo futsale pre mládež i dospelých, ale najmä vedieme deti a mládež k pravidelnej športovej činnosti a rozvíjame ich športový talent pravidelnými tréningami pod vedením našich trénerov s licenciou Slovenského futsalu. Tešíme sa na Vašu návštevu.
Všetci záujemcovia sa môžu hlásiť na tel. čísle 0908 862 755 - tréner Jakub Harčár.

 
18.12.2017 | Autor: Miroslava Baranová | Šport | čítané: 3309 krát