Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Verejnosť vyberá najlepších v cestovnom ruchu Prešovského kraja 2017

Začala sa hlasovacia časť ocenení Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja 2017. Verejnosť v online hlasovaní vyberá NAJ zariadenia, zamestnancov a produkty cestovného ruchu.

Štvrtý ročník ocenení Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, ktorá zastrešuje rozvoj cestovného ruchu v Prešovskom kraji.

Hlavnou úlohou ocenenia Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja je oceniť a motivovať ľudí, ktorí pracujú v cestovnom ruchu, pomáhajú pri jeho rozvoji a môžu byť vďaka svojim kvalitám vzorom pre ostatných. Ocenenie má dve formy – výber odbornej poroty a online hlasovanie verejnosti.

Do konca novembra 2017 mohla široká verejnosť nominovať osobnosti, organizácie, produkty, zariadenia a zamestnancov, ktorí prispievajú k rozvoju turizmu v kraji.

Z nominácií vyberie víťazné osobnosti a produkty odborná porota. Najlepšie zariadenia, zamestnancov a jeden najobľúbenejší produkt vyberá verejnosť v online hlasovaní od 14. decembra 2017 do 14. januára 2018 na stránke www.severovychod.sk.

Hlasovať je možné v kategóriách NAJ kultúrno-náučné zariadenie, NAJ informačné zariadenie, NAJ ubytovacie zariadenie, NAJ reštaurácia, NAJ kaviareň/bar/čajovňa, NAJ zamestnanec CR a NAJ produkt 2017. Práve kategória NAJ produkt je od minulého roka posilnená aj hlasovaním verejnosti, kvôli popularizácii zaujímavých a prínosných aktivít v oblasti rozvoja turizmu. Nominovaných bolo spolu trinásť produktov podporujúcich návštevnosť kraja a služby v cestovnom ruchu.

„Už samotná nominácia je pre zariadenia, produkty i zamestnancov určitou satisfakciou, zviditeľnením a ocenením ich doterajších kvalít. Spoločným menovateľom nominovaných je kvalita a atraktívnosť daného zariadenia alebo produktu a úroveň služieb, ktoré poskytujú. O anketu a ocenenie je veľký záujem zo strany odbornej i laickej verejnosti, z čoho máme veľkú radosť, “ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Víťazi si ocenenia prevezmú už tradične na najväčšej slovenskej výstave cestovného ruchu ITF Slovakiatour 25. januára 2018 v Bratislave.

Nominované produkty

HLASOVANIE

Ocenení v roku 2016
V roku 2016 bol za celoživotný prínos ocenený Peter Chudý, ktorý celý svoj pracovný život zasvätil práci na rozvoji turizmu a športu vo Vysokých Tatrách a ich propagácii doma i v zahraničí. Za podnikanie získali ocenenie manželia Dana a Ján Korčákovci, ktorí stoja za obnovením kúpeľnej tradície v Červenom Kláštore. V oblasti vzdelávania bol ocenený Peter Slančo, riaditeľ SOŠ Horný Smokovec, ktorá desiatky rokov vzdeláva budúcich pracovníkov v cestovnom ruchu s dôrazom na praktické zručnosti. Za rozvoj cestovného ruchu ocenili Michaelu Rafajovú, ktorá sa rozvoju turizmu a propagácii kraja venovala ako pracovníčka SACR ako aj početnými aktivitami v rôznych oblastiach verejného života. Ako NAJ produkty boli porotou ocenené festivaly Medvedie dni 2016 a Made in Slovakia 2016, ktoré sú každoročne inovované a lákajú tisíce návštevníkov.

Verejnosť hlasovaním rozhodla o NAJ kultúrnom zariadení, ktorým sa za rok 2016 stalo Kultúrno-turistické centrum Bardejov známe aj ako Poľsko-slovenský dom. Titul NAJ zábavné/relaxačné zariadenie získalo Lanové centrum Outdoorpark v Prešove. NAJ informačnou kanceláriou bola v roku 2016 Mestská informačná kancelária Poprad. V silnej konkurencii sa NAJ ubytovacím zariadením stal Hotel Zelená Lagúna**** na brehu Domaše, NAJ reštauráciou je reštaurácia Poézia v Hoteli Hviezdoslav v Kežmarku a titul NAJ kaviareň/bar/čajovňa si vyslúžila kaviareň Nestville Chocolate v Hniezdnom. NAJ zamestnancom sa stal Matúš Baláž, ktorý pôsobí ako čašník vo víťaznej reštaurácii Poézia. Verejnosť hlasovala aj o produkte, najviac hlasov si vyslúžil projekt videopozvánky Oddych duše do destinácie Kúpeľov Vyšné Ružbachy z dielne žiakov SOŠ Stará Ľubovňa.

Ocenení v predošlých ročníkoch

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK