PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16937/stedre_vianoce-dobre_skutky_navodia_sviatocnu_atmosferu.html

Štedré Vianoce: Dobré skutky navodia sviatočnú atmosféru

Vianoce sú časom dávania a prijímania. Tento rok sa s darčekmi neobmedzujete len na najbližších a okruh obdarovaných rozšírte o pár hláv navyše. Nebojte sa ale žiadnych predvianočných stresov navyše. Práve naopak, navodia vám dobrý pocit.

Príležitosť sa vždy nájde
Určite máte v šatníku pyramídky zo svetrov a rolákov, ktoré naposledy uzreli svetlo sveta pekných pár rokov dozadu, prípadne si pamätajú ešte vaše vysokoškolské časy. Verte, že vám zbytočne zaberajú miesto v skrini. Radšej ich venujte niekomu, kto ich hodnotu naozaj ocení. Krízové centrá alebo detské domovy ich neraz príjmu s otvorenou náručou.

Alebo si vianočné dekorácie zaobstarajte od miestneho remeselníka na vianočných trhoch. Podporíte nielen lokálnych výrobcov a navyše vám na stromčeku nebudú visieť ozdoby ako v každej druhej domácnosti. Prípadne si vajíčka do vianočných medovníkov kúpte od tetušky na trhu. Ak budete chodiť s otvorenými očami zistíte, že okolo vás je nespočetne veľa možností ako pomôcť alebo podporiť druhých.

Pomoc vedia oceniť
Na druhej strane sú medzi nami ľudia, ktorí ocenia pomocnú ruku. Mamičky z Bezpečného ženského domu MyMamy v Prešove si vďaka CCC môžu vyškrtnúť zo svojho zoznamu potrieb aspoň jednu finančne náročnejšiu položku – zimné topánky. Tamojším ženám sa naskytla príležitosť odniesť si pre seba a svojho potomka nový pár topánok podľa vlastného výberu z novootvorenej predajne v OC Eperia.

Pragmatické matky ocenili vysokú kvalitu kožených topánočiek Lasocki. Malé parádnice a fešáci boli nadšení zo širokej ponuky modelov s rozprávkovými motívmi. Nechajme sa inšpirovať týmto ušľachtilým skutkom, pretože čas Vianoc je dobrou príležitosťou naučiť sa nezištne pomáhať druhým.

 
21.12.2017 | Autor: Tatiana Uličná | Spoločnosť | čítané: 1553 krát