Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

POZOR, FOTOSÚŤAŽ! Manželstvo ako umenie

Počas Národného týždňa manželstva bude vyhodnotená fotosúťaž, do ktorej sa môžu prihlásiť manželské páry z Prešova a okolia a súťažiť tak o zaujímavé ceny. Dve desiatky porotou vybraných fotografií budú navyše súčasťou výstavy s názvom Manželstvá vtedy a dnes.

Národný týždeň manželstva (NTM) vytvára priestor, v ktorom si môžeme pripomenúť, že spokojné manželstvo nie je samozrejmosťou, ale vzťahom, ktorý by sme mali rozvíjať. Tento rok sa NTM v Prešove uskutoční v dňoch od 12. do 18. februára 2018, záštitu nad podujatím prevzala primátorka Andrea Turčanová.

„Táto akcia je súčasťou prešovských podujatí už po tretíkrát. Som veľmi rada, že po vlaňajšom tanečnom valentínskom večeri ponúka tento ročník ďalšie novinky, ktorých cieľom je dať príležitosť manželskému páru, aby sa na chvíľu odpútal od každodenných starostí a aby sa prostredníctvom jednotlivých aktivít stmelil či prehĺbil vzťah medzi manželmi, “ povedala primátorka, ktorá NTM podporuje aj osobnou účasťou.

Novinkou toho ročníka je o.i. aj fotosúťaž s názvom Manželstvo ako umenie lásky. Kreativite sa medze nekladú, podľa organizátorov nie je podmienkou zachytiť konkrétny manželský pár, ale pokúsiť sa vystihnúť tému. Do fotosúťaže sa môže zapojiť každý z Prešova a okolia, kto dosiahol vek 18 rokov, uzávierka zaslania fotografií je 31. januára 2018. Organizátori navyše nechádvajú otvorenú možnosť aj mladým fotografom, ktorí nemusia byť síce v manželskom zväzku, ale prostredníctvom súťaže sa môžu zamyslieť nad jeho poslaním.

Manželov čakajú skvelé ceny a dvadsať najlepších fotiek, ktoré vyberie odborná porota, bude vo formáte A3 vystavených v Krajskom múzeu v rámci inštalácie výstavy Manželstvá vtedy a dnes.

Bližšie podmienky fotosúťaže: http://www.ntmpo.sk/fotosutaz/

Ak je manželstvo zručnosťou, tak sa staňme zručnými!

Národný týždeň manželstva sa v Prešove uskutoční od 12. do 18. februára 2018, manželov čaká bohatá ponuka podujatí, prednášok, tanečný večer, bowlingový turnaj, „Rande pod hviezdami“, zvýhodnené vstupy pre manželov (Objavovanie Prešova, výstup na Vodárenskú vežu, bazén ZŠ M. Nešpora a pod.), novinkou je napr. spomínaná fotosúťaž či verejné korčuľovanie. Cieľom je propagovať, podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka, pomôcť a povzbudiť ľudí v jeho budovaní.

Program NTM 2018: http://www.ntmpo.sk/program/

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK