Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Najstarší turnaj má víťazov

53. ročník Vianočného volejbalového turnaja žiakov, kadetov a žiačok bol s medzinárodnou účasťou.

Na najstaršom volejbalovom turnaji mládeže na Slovensku sa zišlo spolu 340 hráčov a hráčok z 21 volejbalových klubov a základných škôl Prešovského kraja, Žiliny, Púchova a poľských miest Jaslo, Grybow, Nowy Sacz, Muszyna a z maďarskej Nyiregyhazy. "Ide o prestížny turnaj, dovolím si tvrdiť, že v tejto kategórii to je najväčší turnaj na východnom Slovensku, " uviedol tréner Martin Ňachaj, ktorý koučoval Prešovčanky z klubu ELBA Prešov.

Najpočetnejšie zastúpenie mal turnaj žiačok, v ktorom o prvenstvo bojovalo až 16 družstiev. Z víťazstva sa nakoniec tešili hráčky z Nyiregyházy pred Jaslom a Spišskou Novou Vsou. Na neobľúbenom štvrtom mieste skončili domáce Prešovčanky z klubu ELBA Prešov.

„Samozrejme je skvelé zahrať si proti zahraničným klubom, ale nie je to pre nás nová skúsenosť nakoľko počas roka absolvujeme veľa turnajov s medzinárodnou účasťou. Dievčatá vnímajú každý turnaj ako možnosť sa niečo nové naučiť, zdokonaliť, získať priateľov aj kontakty vďaka čomu vieme vytvoriť družby a dohodnúť sa na ďalších turnajoch, “ dodal Martin Ňachaj.

Ďalší prešovský volejbalový klub VK Eperia Prešov skončil na 13. mieste. Aj to svedčí o silnej konkurencii na turnaji. „Turnaj mal veľmi vysokú úroveň. Pre zverenkyne to bolo prestížnejšie o to viac že sa hralo na domácej pôde a do hľadiska nás mohli prísť podporiť aj rodičia.“ zhodnotil tréner VK Eperia Prešov Jakub Gondžúr.

Medzi žiakmi (súťažilo 10 družstiev) sa najviac darilo hráčom z Noweho Saczu pred Starou Ľubovňou a Prešovom. V kadetskej kategórii sa predstavilo 6 družstiev kadetov, pričom zvíťazili volejbalisti zo Starej Ľubovne pred Prešovom a Humenným.

Turnaj mal vysokú športovú a spoločenskú úroveň, hráčky a hráči preukázali svoje športové majstrovstvo a zmysel pre fair-play, zúčastnené družstvá vyzdvihli výborné hracie podmienky na ZŠ Sibírska a SSOŠ ELBA, kde sa hrala jedna zo skupín turnaja žiačok, a CZŠ bl. P. P. Gojdiča na Bernolákovej ul, kde hrali kadeti.

Financie na zorganizovanie turnaja poskytlo na základe vypracovaného projektu MsÚ Prešov, v rámci schválenej žiadosti ObV Východ Slovenskej volejbalovej federácie a tiež ABC CVČ Prešov.

Turnaj sa uskutočnil pod záštitou mesta Prešov, hlavným organizátorom bolo ABC Centrum voľného času na Októbrovej 30 v Prešove, v spolupráci so ZŠ Sibírska, SSOŠ Elba a CZŠ bl. P. P. Gojdiča Bernolákova, KR SAŠŠ a ObV Východ SVF

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK