PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16949/najstarsi_turnaj_ma_vitazov.html

Najstarší turnaj má víťazov

53. ročník Vianočného volejbalového turnaja žiakov, kadetov a žiačok bol s medzinárodnou účasťou.

Na najstaršom volejbalovom turnaji mládeže na Slovensku sa zišlo spolu 340 hráčov a hráčok z 21 volejbalových klubov a základných škôl Prešovského kraja, Žiliny, Púchova a poľských miest Jaslo, Grybow, Nowy Sacz, Muszyna a z maďarskej Nyiregyhazy. "Ide o prestížny turnaj, dovolím si tvrdiť, že v tejto kategórii to je najväčší turnaj na východnom Slovensku, " uviedol tréner Martin Ňachaj, ktorý koučoval Prešovčanky z klubu ELBA Prešov.

Najpočetnejšie zastúpenie mal turnaj žiačok, v ktorom o prvenstvo bojovalo až 16 družstiev. Z víťazstva sa nakoniec tešili hráčky z Nyiregyházy pred Jaslom a Spišskou Novou Vsou. Na neobľúbenom štvrtom mieste skončili domáce Prešovčanky z klubu ELBA Prešov.

„Samozrejme je skvelé zahrať si proti zahraničným klubom, ale nie je to pre nás nová skúsenosť nakoľko počas roka absolvujeme veľa turnajov s medzinárodnou účasťou. Dievčatá vnímajú každý turnaj ako možnosť sa niečo nové naučiť, zdokonaliť, získať priateľov aj kontakty vďaka čomu vieme vytvoriť družby a dohodnúť sa na ďalších turnajoch, “ dodal Martin Ňachaj.

Ďalší prešovský volejbalový klub VK Eperia Prešov skončil na 13. mieste. Aj to svedčí o silnej konkurencii na turnaji. „Turnaj mal veľmi vysokú úroveň. Pre zverenkyne to bolo prestížnejšie o to viac že sa hralo na domácej pôde a do hľadiska nás mohli prísť podporiť aj rodičia.“ zhodnotil tréner VK Eperia Prešov Jakub Gondžúr.

Medzi žiakmi (súťažilo 10 družstiev) sa najviac darilo hráčom z Noweho Saczu pred Starou Ľubovňou a Prešovom. V kadetskej kategórii sa predstavilo 6 družstiev kadetov, pričom zvíťazili volejbalisti zo Starej Ľubovne pred Prešovom a Humenným.

Turnaj mal vysokú športovú a spoločenskú úroveň, hráčky a hráči preukázali svoje športové majstrovstvo a zmysel pre fair-play, zúčastnené družstvá vyzdvihli výborné hracie podmienky na ZŠ Sibírska a SSOŠ ELBA, kde sa hrala jedna zo skupín turnaja žiačok, a CZŠ bl. P. P. Gojdiča na Bernolákovej ul, kde hrali kadeti.

Financie na zorganizovanie turnaja poskytlo na základe vypracovaného projektu MsÚ Prešov, v rámci schválenej žiadosti ObV Východ Slovenskej volejbalovej federácie a tiež ABC CVČ Prešov.

Turnaj sa uskutočnil pod záštitou mesta Prešov, hlavným organizátorom bolo ABC Centrum voľného času na Októbrovej 30 v Prešove, v spolupráci so ZŠ Sibírska, SSOŠ Elba a CZŠ bl. P. P. Gojdiča Bernolákova, KR SAŠŠ a ObV Východ SVF

 
8.1.2018 | Autor: Milan Kundľa a Michal Semančík | Šport | čítané: 1982 krát