PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16950/primatorkin_charitativny_punc_pomahal.html

Primátorkin charitatívny punč pomáhal

Prešovčania pomáhali ľuďom v núdzi aj prostredníctvom charitatívneho primátorkinho punču. Trom prešovským organizáciám tak venovali takmer deväťsto eur.

„Ďakujem všetkým, ktorí túto myšlienku podporili, a vďaka ktorým sa podarilo vyzbierať peknú sumu. Teším sa, že aj takýmto spôsobom môžeme pomôcť ľuďom, ktorí sa ocitli v nepriaznivých životných situáciách, “ uviedla primátorka Andrea Turčanová v súvislosti s odovzdávaním výťažku z charitatívneho primátorkinho punču. Prešovčania dobrovoľnými príspevkami za podávaný punč darovali ľuďom v núdzi 864,20 eur. Takmer deväťsto eur primátorka rozdelila pre tri prešovské organizácie, ktoré sa venujú ľuďom v núdzi – OZ Návrat, Centrum pre obnovu rodiny Dorka a Grécko-katolícka charita Prešov.

Prešovčania tak opäť ukázali veľké srdce pomoci a svojimi príspevkami zmiernili ťažké chvíle, ktoré ľudia v núdzi musia prekonávať.

Počas piatich dní sa rozdalo 100 litrov primárkinho punču, na ktorý bolo použitých 90 litrov vína, 10 litrov sirupu, džúsu a ďalších špeciálnych prísad a tiež korenín. Príspevok za dvojdecový nápoj bol dobrovoľný, v priemere pritom ľudia darovali takmer dve eurá – niektorí prispeli zopár centami, no našli sa tiež darcovia, ktorí venovali aj po dvadsať eur.

 
8.1.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 1255 krát