Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Bienále kresby, grafiky a počítačovej grafiky

Výberová prehliadka v Galérii v Caraffovej väznici sa uskutoční v dňoch 29. apríla až 26. mája 2018. Tvoriť ju budú diela nadaných súťažiacich, ktorí sa so svojou tvorbou môžu prihlásiť do 5.4.2018.

"Každý, pre koho ceruza nie je len nástroj na zachytenie výtvarného nápadu, ale prostriedok, ktorým povýši kresbu na jedinečné umelecké dielo má šancu ukázať svoj talent v našej galérii, " pozýva dr. Janette Langová z mestskej galérie k prihláseniu sa do súťaže. Podľa jej slov je len málo galérii vo svete, ktoré sa zameriavajú na kresliarsku tvorbu, najbližšia je v Čechách v Plzni, najreprezentatívnejšia súťaž kresieb sa koná v Londýne pod názvom Jerwood Drawing Prize.

Výberovú prehliadku kresieb organizátori rozšírili aj o grafiku a počítačovú grafiku. "Je určená všetkým, ktorí nie sú absolventmi vysokých škôl umeleckého smeru. Odborná porota, zložená z akademických maliarov, vyberie zo súťažiacich troch s najvyšším počtom bodov, ktorí získajú certifikát za kvalitu tvorby, " zdôraznuje J. Langová. Absolútny víťaz si odnesie aj vecnú odmenu.

Podmienky výberovej prehliadky:

Vek od 15 rokov
Počet: 1 – 3 ks
Formát: minimum A4, maximum 2 x 2m.
Téma: Voľná.

Grafiky môžu spadať do kategórie klasických grafických techník – (rytiny, lepty, suché ihly, mezotinty, litografie, monotypie, linoryty, sieťotlač a pod. ) aj počítačové reprodukcie, novinkou je možnosť zaradiť aj počítačové animácie.

Súťažiaci môžu svoje kresby a grafiky priniesť osobne do Galérie v Caraffovej väznici v čase jej návštevných hodín ( Ut. – pia. : 10.00 – 17.00, so. : 10.00 – 14.00) alebo poslať mailom na adresu: galeriacaraffka@gmail.com. Odborná porota vyberie z prihlásených prác tie najlepšie, ktoré budú vystavené v galérii.

Tí súťažiaci, ktorí svoje práce pošlú mailom a porota ich vyberie na výstavu, ich následne priniesú vo forme vhodnej na vystavovanie (pasparta, clip rám...).

Termín prihlasovania:
do 5.4. 2018

Vernisáž:
19.4.2018 o 17.00 h
GALÉRIA V CARAFFOVEJ VÄZNICI

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK