Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Začína sa súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš 2018

Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadanými vyhlasuje prostredníctvom projektu Nadané dieťa súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš.

Súťaž je určená pre žiakov 6. -9. ročníka základných škôl a záštitu nad súťažou talentovaných žiakov prevzala primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová.

Netradičnú súťaž zameranú na logické myslenie, matematiku a verbálne myslenie pre žiakov základných škôl pripravilo Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Školy môžu registrovať žiakov 6. - 9. ročníka prostredníctvom internetovej stránky Nadanedieta.sk, kde nájdu registračný formulár, a to až do 31. januára 2018.

Školské kolo (február 2018) sa uskutoční v réžii samotných škôl, ktoré po úspešnej registrácii súťažiacich budú mať k dispozícii testovací súbor rôznych typov úloh. Organizátor súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš doručí testy školského kola elektronickou formou a škola zodpovedá za vytlačenie testov, uskutočnenie samotného testovania a vyhodnotenie na základe pokynov organizátora.

Finálového kola súťaže „Šarišanov“ sa zúčastnia dvaja najlepší riešitelia v školských kolách. Najúspešnejší riešitelia si vo finále, ktoré sa uskutoční 8. marca 2018 v zasadačke MsÚ v Prešove, potrápia mozog pri riešení logických úloh v dvoch súťažných kolách.

Pre všetkých účastníkov finálového kola súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš sú pripravené certifikáty o absolvovaní finále súťaže. Víťazná trojica riešiteľov sa zapíše do Galérie Talentov, ktoré od roku 2015 nájdete na stránke súťaže. Na úspešných súťažiacich čakajú diplomy a rôzne ceny.

Talent základných škôl regiónu Šariš je súťaž, ktorá si každoročne kladie za cieľ nájsť talentovaných a nadaných žiakov základných škôl. Súťaž patrí medzi projekty Rozumieme nadaným.

Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
BUDÚCI FYZIOTERAPEUTI ZÍSKAJÚ PRAX V POPREDNOM REHABILITAČNOM CENTRE VĎAKA NOVÉMU PARTNERSTVU
Prešov 27. február 2024 – Prešovská univerzita v Prešove (PU), zastúpená Fakultou zdravotníckych odborov (FZO), a rehabilitačné centrum Adeli Medical Center, podpísali Memorandum o spolupráci, čím sa otvárajú nové možnosti v zlepšovaní kvality vzdelávania a vedeckovýskumnej činnosti v oblasti fyzioterapie. Táto spolupráca, prvá svojho druhu na Slovensku, umožní študentom získavať najmodernejšie poznatky a prax priamo v prostredí jedného z najväčších neurorehabilitačných centier na svete.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK