Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Partizán Bardejov – FK Ekoprim Prešov 8:5

V šarišskom futsalovom derby medzi Bardejovom a Prešovom padlo až 13 gólov. Súboj bol napínavý do úplného konca. Naplno napokon bodovali domáci, zápas ale museli otáčať po zmene strán. Partizán získal dôležité tri body po víťazstve 8:5.

Futsalistom Prešova vyšiel iba prvý polčas. Po góloch Beliša a Krempaského mali už v 7. minúte dvojgólový náskok. Domáci potom síce stav znížili, ale tesne pred polčasovou prestávkou Ekoprim opäť zvýšil svoj náskok na 3:1.

Po zmene strán Partizán dvomi presnými zásahmi Stachuru v priebehu minúty vyrovnal. Prešov sa ale nedal a zásluhou Beliša išiel v 30. minúte opäť do vedenia. Hostia znova vyhrávali, no domáci Partizán sa nevzdal a o niekoľko sekúnd Voroňák vyrovnal. Napínavý druhý polčas sa pozdával aj divákom, bolo sa načo pozerať. Hralo sa zo strany na stranu a vyhrať mohli obaja. Rozhodujúci gól mali na kopačkách oba tábory, no zaskveli sa gólmani na oboch stranách. V 33. minúte Vaľko poslal Bardejov prvýkrát do vedenia, no o niekoľko desiatok sekúnd Beliš vyrovnal na 5:5 a hralo sa odznova. Záverečné desiatky sekúnd však zvládol lepšie Bardejov a troma gólmi rozhodol o zisku dôležitých bodov. Beták strelil šiesty gól a výhru potvrdil dvoma zásahmi Voroňák.

Hlasy po zápase
Prešovskí futsalisti v stretnutí dvakrát viedli, nakoniec prehrali. V zápase si vytvorili veľké šance, viacero gólových príležitostí však zahodili. V Bardejove navyše hrali v oklieštenej zostave. „Škoda, že niektorí hráči s nami nemohli do Bardejova vycestovať, to ale nebol priamy dôsledok prehry. Skôr sme sa uspokojili s polčasovým výsledkom 3:1. Mali sme veľa šancí, nedali sme jasné góly, nastrelili sme tyčky a súper sa chytil. Podobne ako minulý týždeň, sme mali smolu pri zakončení. Sme strašne sklamaní, “ smutne konštatoval hráč Prešova Rudolf Beliš, ktorý v stretnutí zaznamenal tri góly.

Bardejov prehrával, v druhom polčase ale vyrovnal a dostal sa aj do vedenia. Výsledok bol však až do konca stretnutia na vážkach. „V každom stretnutí chceme zabodovať, obzvlášť doma. Začiatok bol hrozný, prehrávali sme už 0:2, našťastie sme stav otočili. Cez prestávku padli tvrdšie slová. Druhý polčas bol dobrý, dali sme góly a body ostali doma. Šance boli na obidvoch stranách. Duel sme otočili vo svoj prospech, dali o tri góly viac, je to zaslúžená výhra. Do konca súťaže už hráme len doma a chceme len vyhrávať, “ povedal brankár a kapitán Partizána Bardejov Ľubomír Pangrác.

Štatistika
Partizán Bardejov – FK Ekoprim Prešov 8:5 (1:3)
Góly: 15. , 31. , 40. Voroňák, 29. , 29. Stachura, 33. Vaľko, 39. Beták - 3. , 30. , 39. Beliš, 7. Krempaský, 19. Vantruba.
Rozhodoval: Palfi

Zostavy
Partizán Bardejov: Pangrác - Vaľko, Harenčák, Beták, Sališ, Stachura, Voroňák, Knap, Grobár
FK Ekoprim Prešov: Chovan - T. Eliaš, Vrbovský, Krempaský, Harčár, Beliš, L. Hricov, Vantruba

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK