PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16980/partizan_bardejov__fk_ekoprim_presov_8-5.html

Partizán Bardejov – FK Ekoprim Prešov 8:5

V šarišskom futsalovom derby medzi Bardejovom a Prešovom padlo až 13 gólov. Súboj bol napínavý do úplného konca. Naplno napokon bodovali domáci, zápas ale museli otáčať po zmene strán. Partizán získal dôležité tri body po víťazstve 8:5.

Futsalistom Prešova vyšiel iba prvý polčas. Po góloch Beliša a Krempaského mali už v 7. minúte dvojgólový náskok. Domáci potom síce stav znížili, ale tesne pred polčasovou prestávkou Ekoprim opäť zvýšil svoj náskok na 3:1.

Po zmene strán Partizán dvomi presnými zásahmi Stachuru v priebehu minúty vyrovnal. Prešov sa ale nedal a zásluhou Beliša išiel v 30. minúte opäť do vedenia. Hostia znova vyhrávali, no domáci Partizán sa nevzdal a o niekoľko sekúnd Voroňák vyrovnal. Napínavý druhý polčas sa pozdával aj divákom, bolo sa načo pozerať. Hralo sa zo strany na stranu a vyhrať mohli obaja. Rozhodujúci gól mali na kopačkách oba tábory, no zaskveli sa gólmani na oboch stranách. V 33. minúte Vaľko poslal Bardejov prvýkrát do vedenia, no o niekoľko desiatok sekúnd Beliš vyrovnal na 5:5 a hralo sa odznova. Záverečné desiatky sekúnd však zvládol lepšie Bardejov a troma gólmi rozhodol o zisku dôležitých bodov. Beták strelil šiesty gól a výhru potvrdil dvoma zásahmi Voroňák.

Hlasy po zápase
Prešovskí futsalisti v stretnutí dvakrát viedli, nakoniec prehrali. V zápase si vytvorili veľké šance, viacero gólových príležitostí však zahodili. V Bardejove navyše hrali v oklieštenej zostave. „Škoda, že niektorí hráči s nami nemohli do Bardejova vycestovať, to ale nebol priamy dôsledok prehry. Skôr sme sa uspokojili s polčasovým výsledkom 3:1. Mali sme veľa šancí, nedali sme jasné góly, nastrelili sme tyčky a súper sa chytil. Podobne ako minulý týždeň, sme mali smolu pri zakončení. Sme strašne sklamaní, “ smutne konštatoval hráč Prešova Rudolf Beliš, ktorý v stretnutí zaznamenal tri góly.

Bardejov prehrával, v druhom polčase ale vyrovnal a dostal sa aj do vedenia. Výsledok bol však až do konca stretnutia na vážkach. „V každom stretnutí chceme zabodovať, obzvlášť doma. Začiatok bol hrozný, prehrávali sme už 0:2, našťastie sme stav otočili. Cez prestávku padli tvrdšie slová. Druhý polčas bol dobrý, dali sme góly a body ostali doma. Šance boli na obidvoch stranách. Duel sme otočili vo svoj prospech, dali o tri góly viac, je to zaslúžená výhra. Do konca súťaže už hráme len doma a chceme len vyhrávať, “ povedal brankár a kapitán Partizána Bardejov Ľubomír Pangrác.

Štatistika
Partizán Bardejov – FK Ekoprim Prešov 8:5 (1:3)
Góly: 15. , 31. , 40. Voroňák, 29. , 29. Stachura, 33. Vaľko, 39. Beták - 3. , 30. , 39. Beliš, 7. Krempaský, 19. Vantruba.
Rozhodoval: Palfi

Zostavy
Partizán Bardejov: Pangrác - Vaľko, Harenčák, Beták, Sališ, Stachura, Voroňák, Knap, Grobár
FK Ekoprim Prešov: Chovan - T. Eliaš, Vrbovský, Krempaský, Harčár, Beliš, L. Hricov, Vantruba

 
22.1.2018 | Autor: Miroslava Baranová | Šport | čítané: 1268 krát