PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/16989/do_presovskych_domacnosti_pridu_opytovatelia_statistickeho_uradu.html

Do prešovských domácností prídu opytovatelia Štatistického úradu

Štatistický úrad SR pravidelne realizuje zisťovanie údajov pre štatistiku rodinných účtov.

V zmysle vyhlášky č. 250/2017 Z. z. sa toto zisťovanie uskutoční aj v roku 2018. Účelom štatistického zisťovania je o. i. získať informácie o štruktúre, výške, a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky zisťovania sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu Slovenskej republiky, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2018 vybraných viac ako 150 obcí, medzi nimi aj Vaše mesto. Do zisťovania je zaradených viac ako 2090 domácností.

Zisťovanie sa uskutočňuje od 1. februára 2018 do 30. apríla 2018.

V tomto období vybrané domácnosti v Prešove navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Oslovené domácnosti sú povinné podľa zákona č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike poskytnúť požadované údaje. Všetky informácie a názory, ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a z. č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov. Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky. Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese www.susr.sk

Ing. Zlata Jakubovie, CSc.
generálna riaditeľka
sekcie zberu a spracovania dát v priemysle
a terénnych zisťovaní v Banskej Bystrici

 
24.1.2018 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 1557 krát