Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

FK Ekoprim Prešov – BNP Team Vranov 10:3

Futsalisti Ekoprimu Prešov zaznamenali v zápase 8. kola svoju doposiaľ najvyššiu výhru v aktuálnej sezóne. Šarišania sa v súboji proti Vranovu strelecky činili a svojmu súperovi nadelili 10 gólov.

Úvod stretnutia bol divoký, v prvej desaťminútovke padlo až šesť gólov. Najprv skórovali hostia, Prešov potom dvomi gólmi otočil vývoj vo svoj prospech. Vranov však stav vyrovnal a v 10. minúte bolo skóre nerozhodné – 3:3. Ďalšie góly padli až v závere prvého polčasu. Ekoprimu vyšla posledná minúta, počas ktorej Martin Biľ a Jakub Harčár potrestali chyby súpera a ešte pred prestávkou svojimi presnými zásahmi zabezpečili Prešovu dvojgolový náskok 5:3.

V prvom dejstve hostia so Šarišanmi ešte držali krok, v druhom už domáci na palubovke jednoznačne dominovali a pridali aj ďalšie góly. Vranov si po zmene strán výraznejšiu šancu nevypracoval, Ekoprim skóroval ešte päťkrát.

Hlasy po zápase
Prešovčania museli s Vranovom stav otáčať, nakoniec vyhrali jasným výsledkom. Vďaka plnému bodovému zisku navyše stiahli náskok na vedúce duo Humenné - Zlato lux Košice, na tri body. „Výsledok hovorí o jednoznačnej výhre, ale na začiatku to tak nebolo. Prvý inkasovaný gól nás však nezaskočil, stav sme otočili, potom to bolo doťahovanie. Nakoniec sa nám podarilo vyhrať. Súper nehral v plnom počte, v druhom polčase kondične odišiel, “ povedal kapitán Prešova Martin Biľ.

Zlomová bola posledná minúta prvého polčasu, v ktorej domáci strelili dva góly a do šatní išli s dvojgólovým náskokom. Pred bránou hostí sa iskrilo aj v druhom polčase. Dve minúty pred koncom zápasu viedli Šarišania 9:3. Spokojní prešovskí diváci si pýtali aj desiaty gól. „Počul som v hľadisku taký výkrik a nám sa to podarilo, čo bolo pre publikum len dobré.“

Martin Biľ si obliekol zeleno-biely dres opäť po roku. 28-ročný hráč žije v Írsku, za FK Prešov si príde zahrať vždy, keď sa vráti na Slovensko. „Stále keď idem domov pozerám či stihnem aj zápas a stále sa mi to podarí vystihnúť. Naposledy som hral vonku v Košiciach s Grizzly minulú sezónu, teraz doma. Futsal mám rád, chýba mi, preto sa vždy zapojím aspoň na jeden zápas.“

Hostia z Vranova vedeli, že stretnutie s Prešovom nebude ľahké, s takou vysokou prehrou ale pred duelom nerátali. „Potvrdilo sa, že Prešov je kvalitné mužstvo a je favoritom súťaže. Domáci hrali výborne kombinačne, my sme im to svojimi chybami uľahčili, ale vyhrali zaslúžene. Prvý polčas bol z našej strany ešte dobrý, dlho sme držali vyrovnaný stav. Položili nás dva góly v závere prvého dejstva, odvtedy hral Ekoprim svoju hru, nám sa darilo stále menej. Úprimne povedané, nečakali sme, že prehráme až takým vysokým rozdielom, “ zhodnotil kapitán BNP Team Vranov Tomáš Jakub.

Štatistika:
FK Ekoprim Prešov – BNP Team Vranov 10:3 (5:3)
Góly: 5. , 9. , 28. Mikluš, 6. , 36. Hricov, 20. Biľ, 20. Harčár, 24. Krempaský, 38. Matúš Mihok, 39. Vantruba - 3. Boroš, 7. , 10. Ladomerský. Rozhodovali: Marko, Molitoris. ŽK: Danko - Ladomerský, Kopčo. 100 divákov.

Zostavy:
FK Ekoprim Prešov: Kapraľ - Vrbovský, Krempaský, Harčár, Beliš, Hricov, Vantruba, Matúš Mihok, Danko, Mikluš, Biľ
BNP Team Vranov: Jakubek, Kopčo, Ladomerský, Jakubčin, Turčík, Soták, Petričko, Boroš, Bavoľár, Jakub, Grega

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK